Portals

Nuevo logo ED

SETMANA d'EUROPA

Ves enrere ERASMUS+ I EL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

ERASMUS+ I EL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

La Comissió Europea acaba de publicar l'informe anual de 2019 sobre Erasmus+, en el qual es mostra que el programa ha complit plenament els seus objectius per a l'any, amb excel·lents nivells d'execució i un ús eficient dels fons.

Erasmus+ i els programes que ho van precedir figuren entre els assoliments més tangibles de la UE. Des de fa més de trenta anys, oferixen als joves oportunitats per a descobrir altres realitats a Europa i, al mateix temps, prosseguir els seus estudis. El programa continua expandint-se i arriba a noves regions i a nous públics. El programa també està obert als països associats de tot el món.

L'11 de desembre, els Estats membres i el Parlament Europeu van aconseguir un acord polític sobre el programa Erasmus+ per al nou període de programació 2021-2027. El nou programa no sols serà més inclusiu i innovador, sinó també més digital i més ecològic.

Serà decisiu per a aconseguir l'Espai Europeu d'Educació d'ací a 2025 i mobilitzarà els sectors de l'educació, la formació, la joventut i l'esport amb vista a una ràpida recuperació i a un creixement futur. A més, brindarà moltes noves oportunitats als aprenents d'Europa. Gràcies a una major accessibilitat i a uns formats de mobilitat més flexibles, oferirà oportunitats a un grup més divers d'alumnes, inclosos els que tenen menys oportunitats i els alumnes de centres escolars, que ara estan inclosos en l'acció de mobilitat.

També oferirà noves possibilitats de cooperació, en fomentar la innovació en el disseny de plans d'estudis, l'aprenentatge i les pràctiques d'ensenyament, i promourà les capacitats ecològiques i digitals.

Així mateix, secundarà noves iniciatives emblemàtiques, com les universitats europees, les Acadèmies de Professors Erasmus (Erasmus Teacher Academies), els centres d'excel·lència professional i DiscoverEU.

 

El Cos Europeu de Solidaritat existix com a programa finançat per la UE des d'octubre de 2018, amb un pressupost operatiu de 375,6 milions d'euros per als anys 2018-2020. Es basa en iniciatives anteriors de la UE en l'àmbit de la solidaritat, i el seu objectiu és oferir un portal únic a les organitzacions actives en el sector de la solidaritat i als joves que desitgen contribuir a la societat en els àmbits que més els importen.

Sobre la base de l'èxit de la iniciativa, la Comissió Europea ha proposat que, en el període 2021-2027, el Cos Europeu de Solidaritat prosseguisca les seues activitats i les amplie a l'ajuda humanitària de la UE, amb un pressupost total d'1.009 milions d'euros per al període 2021-27. L'acord polític sobre el nou programa aconseguit pel Parlament Europeu i els Estats membres l'11 de desembre ho ha confirmat.