Actualitat

« Ves enrere

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 2021

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 2021

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Comissió ha publicat el seu informe anual sobre la igualtat de gènere a la UE de 2021, que assenyala les repercussions negatives de la pandèmia de COVID-19 en les dones.

La pandèmia ha exacerbat les desigualtats existents entre dones i homes en quasi tots els àmbits de la vida, tant a Europa com fora d'ella, revertint els assoliments dels últims anys.

Al mateix temps, la igualtat de gènere mai ha ocupat un lloc tan destacat en el programa polític de la UE, i la Comissió no ha escatimat esforços per executar l'Estratègia per a la Igualtat de Gènere, adoptada fa un any.

Per a controlar i seguir millor els avanços en cadascun dels 27 Estats membres, la Comissió ha obert un portal de seguiment de l'Estratègia per a la Igualtat de Gènere.

 

Efecte de la COVID-19 en les dones

L'informe anual sobre la igualtat de gènere posa en relleu la manera en què la pandèmia de COVID-19 ha demostrat ser un repte important per a la igualtat de gènere:

  • Els Estats membres han registrat un augment de la violència domèstica.
  • Les dones han estat en primera línia en la lluita contra la pandèmia.
  • Les dones s'han vist greument afectades per la pandèmia en el mercat laboral:
  • Els confinaments tenen grans repercussions en les cures no remunerades i en la conciliació de la vida familiar i la professional:
  • Una cridanera falta de dones en els òrgans decisoris en matèria de COVID-19: