Actualitat

H2Ports INCORPORA L’HIDRÓGEN EN LES OPERACIONS LOGÍSTIQUES PORTUÀRIES

H2Ports INCORPORA L’HIDRÓGEN EN LES OPERACIONS LOGÍSTIQUES PORTUÀRIES

 

 

El projecte H2Portscoordinat per la Fundació Valenciaport i cofinançat per la FCH JU, és una Acció alineada amb les necessitats i objectius de la Comissió Europea i de la indústria portuària, el seu objectiu és proporcionar solucions eficients per a facilitar una ràpida evolució des d'una indústria basada en combustibles fòssils cap a un sector de baixes emissions de carboni i zero emissions.

La iniciativa H2Ports és un projecte pilot que es duu a terme en el Port de València per a incorporar l'hidrogen en les operacions logístiques portuàries amb l'objectiu de reduir el seu impacte ambiental, i que situarà a Valenciaport com el primer port d'Europa a incorporar l'energia de l'hidrogen en les seues terminals.

L'aplicació de l'hidrogen en el sector del transport i la logística és un dels eixos fonamentals del "Full de ruta de l'Hidrogen: una aposta per l'hidrogen renovable". Esta iniciativa, aprovada recentment pel Govern a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), té com a objectiu desplegar esta energia sostenible, clau per a l'objectiu espanyol de neutralitat climàtica.