Actualitat

« Ves enrere

NOU ERASMUS+ (2021 – 2027)

NOU ERASMUS+ (2021 – 2027)

La Comissió ha acollit amb satisfacció l'acord polític aconseguit entre el Parlament Europeu i els Estats membres de la UE sobre el nou programa Erasmus+ (2021-2027). Les negociacions tripartides ja han conclòs, a l'espera de l'aprovació definitiva dels textos jurídics pel Parlament Europeu i el Consell.

Erasmus+ és un autèntic èxit europeu, considerat sistemàticament com una de les iniciatives més destacables de la UE.

Des de la seua creació en 1987, el programa s'ha ampliat considerablement. Ara abasta tots els sectors de l'educació i la formació, des de l'educació infantil i l'educació escolar fins a l'educació i formació professionals, l'ensenyament superior i l'aprenentatge d'adults. També dona suport a la cooperació en matèria de política de joventut i promou la participació en l'esport.

El nou programa, que té un pressupost específic de més de 26.000 milions d'euros (24.500 milions a preus corrents i una ampliació addicional de 1.700 milions a preus de 2018), no sols serà més inclusiu i innovador, sinó també més digital i més ecològic.

Serà decisiu per a aconseguir l'Espai Europeu d'Educació d'ací a 2025 i mobilitzarà els sectors de l'educació, la formació, la joventut i l'esport amb vista a una ràpida recuperació i a un creixement futur.

A més, brindarà moltes noves oportunitats als estudiants d'Europa. Gràcies a una major accessibilitat i a uns formats de mobilitat més flexibles, oferirà oportunitats a un grup més divers d'alumnes, inclosos els que tenen menys oportunitats i els alumnes de centres escolars, que ara estan inclosos en l'acció de mobilitat. També oferirà noves possibilitats de cooperació, en fomentar la innovació en el disseny de plans d'estudis, l'aprenentatge i les pràctiques d'ensenyament, i promourà les capacitats ecològiques i digitals. Així mateix, secundarà noves iniciatives emblemàtiques, com les universitats europees, les Acadèmies de Professors Erasmus (Erasmus Teacher Academies), els centres d'excel·lència professional i DiscoverEU.