Actualitat

« Ves enrere

PRIMERA VACUNA COVID-19 AUTORITZADA A LA UNIÓ EUROPEA

PRIMERA VACUNA COVID-19 AUTORITZADA A LA UNIÓ EUROPEA

El Centre europeu per a la prevenció i el control de malalties acull amb satisfacció l'autorització de la primera vacuna contra COVID-19 a la Unió Europea

Després que l'Agència Europea del Medicament recomanara atorgar una autorització de comercialització condicional per a la vacuna Comirnaty, desenvolupada per BioNTech i Pfizer, per a previndre la malaltia per coronavirus 2019 (COVID-19) en persones a partir dels 16 anys, la Comissió Europea ha concedit l'autorització de comercialització per al seu ús en tota la UE.

Les vacunes COVID-19 arribaran primer als qui més necessiten protecció. Les autoritats nacionals han definit i identificat grups prioritaris per a la vacunació, que inclouen als treballadors de la salut, els ancians i els vulnerables.

Amb això, l'objectiu és, en primer lloc, protegir als que corren major risc de contraure malalties greus, així com frenar la pandèmia en curs i reduir l'enorme càrrega que els sistemes de salut estan experimentant actualment.

A mesura que la situació evolucione i aprenguem més sobre les característiques protectores de diverses vacunes COVID-19, les estratègies i objectius de vacunació s'adaptaran i optimitzaran. Una vegada que la pandèmia es torne més manejable, les societats podran fer el gran pas d'alleujar les restriccions actuals.

El Centre europeu per a la prevenció i el control de malalties, juntament amb l'Agència Europea del Medicament, té un paper important que exercir en el seguiment continu de l'eficàcia, la seguretat i l'impacte de les vacunes, per a garantir que les vacunes funcionen com s'espera i per a informar si és necessari adaptar les estratègies de vacunació.