Web Europe Direct Comunitat Valenciana

Web D.G. de Coordinació de l’Acció del Govern

 

Subscripció Alerta

Alerta 1 - Març 2022

 

PRESENTACIÓ

 

Estimades lectores i estimats lectors d'ALERTA NEXT GVA:

Us donem la benvinguda a aquest primer número del butlletí de fons europeus que ha sigut ideat i elaborat per l'equip de Europe Direct Comunitat Valenciana, als qui agraïsc l'ocasió de dirigir-me a tots i totes vosaltres.

Com sabeu, arran de l'acord de 21 de juliol de 2020 del Consell Europeu sobre la creació d'un instrument excepcional de recuperació, conegut com NEXT GENERATION EU, es garantia una resposta europea coordinada amb els Estats membres per a fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia.

Entre els diversos instruments que ho constitueixen, el de major volum és el Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR) al qual els Estats membres han optat per a rebre el suport financer mitjançant l'elaboració de Plans Nacionals de Recuperació i Resiliència que establisquen un programa d'inversions i reformes per als anys 2021 a 2023.

En aquest sentit, el Govern d'Espanya va presentar el 30 d'abril de 2021 el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, denominat “España Puede”, un conjunt de mesures que pivoten entorn dels eixos de la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social.

Les administracions territorials, i en particular la Comunitat Valenciana, com a actors clau en l'execució del Pla, reben el finançament a través de les assignacions i programes acordats en les respectives Conferències Sectorials que convoca cada Ministeri.

L'estimació d'aportacions que rebrà la Comunitat Valenciana procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) és d'aproximadament 14.000 milions d'euros, la meitat dels quals seran transferències a fons perdut que seran canalitzats en gran manera cap a les administracions locals, empreses i pimes que hagen resultat adjudicatàries en les licitacions o beneficiàries de les subvencions convocades.

Per això, cobra especial rellevància l'existència de canals oberts de comunicació com aquesta ALERTA NEXT GVA que informen, propaguen, divulguen i animen a la participació i la contribució en els programes i projectes que, sense lloc a dubte, impulsaran els canvis estructurals que permeten la modernització del conjunt del teixit productiu valencià i del sector públic, sense perdre la mirada cap a la cohesió territorial, la justícia social i el respecte mediambiental.

 

Enhorabona per la iniciativa i bon trajecte!

Juan Ángel Poyatos León

Director General de Coordinació de l'Acció de Govern

 

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

Consulta les diferents convocatòries de finançament

Ací podràs consultar les diferents convocatòries (obertes, tancades i les que es publicaran pròximament) d'ajudes publicades per part de les Conselleries i de les entitats del seu sector públic instrumental que són finançades per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. També pots consultar un llistat de convocatòries obertes.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 

 

El Consell destinarà 15,5 milions de la UE a competències digitals

El pla, que començarà a partir del primer trimestre de l'any, permetrà la formació de més de 73.000 valencians.

La Comunitat Valenciana rebrà 15,5 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a formar a la ciutadania en competències digitals. Aquesta acció s'alinea amb l'estratègia que la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital impulsa, a través de la Direcció General d'Avanç per a la Societat Digital i la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital, amb la finalitat de garantir la inclusió digital de tots els ciutadans, no deixant a ningú arrere en el procés de digitalització i avançar en el desenvolupament de competències digitals bàsiques.

Ajudes a la rehabilitació d'edificis i habitatges Next Generation

Héctor Illueca: 'L'aportació al PIB de l'economia valenciana de les ajudes a la rehabilitació del parc edificat dels fons europeus serà de 1.417 milions'

·          El vicepresident segon presenta la jornada 'Ajudes a la rehabilitació d'edificis i habitatges Next Generation'

·          Afirma que el Pla de Recuperació ha de "reforçar la inversió pública i privada per a reorientar el model productiu, impulsar la transició verda i l'eficiència energètica"

La Comunitat Valenciana participarà en quatre projectes d'I+D+i

La Comunitat Valenciana participarà en quatre projectes d'I+D+i finançats amb fons europeus en els quals s'invertiran 185 milions d'euros

·         La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ressalta la fortalesa i el talent dels grups investigadors valencians i la seua capacitat per a liderar i assumir els reptes de la transformació econòmica

·         El director general de Coordinació de l'Acció de Govern i responsable de l'Oficina Valenciana a per a la recuperació destaca el treball realitzat per la Generalitat des de fa mesos per a disposar de projectes que puguen accedir als fons Next Generation EU

La Generalitat accelerarà la inversió de 3.274 milions per a generar 40.000 ocupacions

El president de la Generalitat ha avançat que les diferents conselleries realitzaran inversions per valor de 3.274 milions d'euros en 2022. Es preveu que aquesta inversió genere uns 39.289 llocs de treball a la Comunitat Valenciana. Segons Ximo Puig, aquestes inversions "han de ser una palanca keynessiana amb una doble funció: generar benestar per la via de més serveis i generar prosperitat per la via de més treball".

En aquest sentit, els fons europeus suposen un recurs extraordinari per a complir amb aqueix objectiu perquè, fins hui, la Comunitat Valenciana té adjudicats 1.055 milions del Mecanisme de Recuperació i Resiliència del fons Next Generation EU

Constituïda la Mesa de Diàleg amb el Tercer Sector per a facilitar la seua participació en l'aplicació de fons europeus

La Generalitat va constituir divendres passat 11 de febrer la Mesa de Diàleg amb el Tercer Sector amb la finalitat de facilitar la seua participació en l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació i en l'aplicació dels fons del programa Next Generation EU. Aquesta Mesa de Diàleg permetrà coordinar la participació del tercer sector en la determinació de noves línies d'ajuda, així com donar difusió i facilitar que puguen accedir a les ja existents.

La Mesa està composta per membres de la Plataforma del Tercer Sector de la Comunitat Valenciana i de la Comissió de Seguiment de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació, així com per representants de les conselleries que tenen una major participació i un major impacte en les actuacions susceptibles de finançament.

Ximo Puig valora l'aposta de l'agricultura valenciana per la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha valorat l'aposta per la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència de l'agricultura valenciana per garantir el seu futur, paràmetres que coincideixen plenament amb els objectius del Next Generation EU.

En aquest sentit, la inversió de 103 milions d'euros que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat amb fons Next Generation EU, preveu destinar a la modernització de regadius de la Comunitat Valenciana complementarà l'esforç inversor que està fent la Generalitat a través de l'Estratègia Valenciana de Regadius.

La Generalitat millorarà l'eficiència energètica de 34 grans edificis públics amb fons europeus

La Generalitat escometrà al llarg de 2022 la rehabilitació energètica de 34 grans immobles públics amb els fons procedents del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, una de les línies del fons Next Generation UE. Gràcies al conveni signat per la Generalitat amb el Govern per al desenvolupament Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (Pirep) la inversió total superarà els 60 milions d'euros, dels quals 51 milions procediran del MERR i la resta de fons propis de la Generalitat.

Entre els edificis afectats per aquestes actuacions es troben centres sanitaris, les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana o edificis singulars com el Museu dels Ciències o l’Hemisfèric.

 

 

 

 

Aquesta Alerta ha sigut elaborada per l'equip d’Europe Direct Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern. Per a qualsevol suggeriment, o si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions, pot contactar-nos en l'adreça europedirect_pre@gva.es

Copyright de les imatges:    © European Union 2022

© Generalitat Valenciana