Web Europe Direct Comunitat Valenciana

Web D.G. de Coordinación de la Acción del Gobierno

 

Subscripció Alerta

Alerta 2 - Abril 2022

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

Consulta les diferents convocatòries de finançament

Ací podràs consultar les diferents convocatòries (obertes, tancades i les que es publicaran pròximament) d'ajudes publicades per part de les Conselleries i de les entitats del seu sector públic instrumental que són finançades per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 

 

12.600 bons digitals per a facilitar l'accés a internet de les famílies vulnerables

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital invertirà més de tres milions d'euros provinents dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR) a facilitar l'accés a internet a col·lectius especialment vulnerables a fi que puguen accedir a serveis bàsics de connectivitat.

El programa contempla l'emissió de bons digitals, de connectivitat social, per als col·lectius més vulnerables, orientats a contribuir a tancar les bretxes digitals i impulsar la integració de tota la ciutadania valenciana durant els anys 2022 i 2023.

La Comissió Europea completa amb èxit la segona emissió d'obligacions de 2022

La Comissió Europea va recaptar el 22 de març altres 10.000 milions d'euros en fons NextGenerationEU a través de la seua segona sindicació de bons de 2022. Això eleva el finançament total recaptat en el marc del programa a 91.000 milions d'euros.

Aquesta col·locació continuarà donant suport a la recuperació econòmica d'Europa en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i els altres programes del pressupost de la UE finançats a través de NextGenerationEU.

CORREDOR MEDITERRANI: 120 milions d'euros amb càrrec al Mecanisme de Recuperació i Resiliència per a donar suport al transport sostenible de mercaderies per ferrocarril a Espanya

La Comissió Europea ha aprovat, conformement a les normes sobre ajudes estatals de la UE, un règim espanyol per valor de 120 milions d'euros amb càrrec al Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), per a estimular el pas del transport de mercaderies per carretera, al transport sostenible per ferrocarril. La mesura també contribuirà a millorar el rendiment mediambiental del transport ferroviari, d'acord amb els objectius de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible i Intel·ligent de la Comissió i del Pacte Verd Europeu.

12 projectes espanyols finançats per la Comissió Europea

El passat 9 de març, la Comissió va aprovar 225 projectes, 12 d'ells espanyols, en el marc de l'Instrument de Suport Tècnic (IAT) per a ajudar els Estats membres a preparar, dissenyar i implementar reformes per a construir una administració pública moderna i un creixement sostenible i resilient i economies resilients, al mateix temps que millora la resiliència davant les crisis actuals i futures.

Les reformes dels Estats membres reben suport del IAT, que compta amb un pressupost total de 116,8 milions d'euros per a l'any 2022.

REACT-UE: Més de 100 milions d'euros de recursos addicionals per a la Comunitat Valenciana

Més de 100 milions d'euros de fons de la UE en el marc de l'Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d'Europa (REACT-UE) s'assignen a Espanya. La Comunitat Valenciana rebrà més de 100 milions d'euros en el marc del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a donar suport a les inversions en productes i serveis en l'àmbit de la salut, en suport a les pimes i en mobilitat sostenible. Una part dels recursos es destinarà també a la construcció i renovació d'hospitals i escoles públiques. Com a resultat, 8000 alumnes es beneficiaran d'una millor infraestructura educativa.

REACT-UE forma part de NextGenerationEU i aporta 50.600 milions d'euros de finançament addicional (a preus corrents) en el transcurs de 2021 i 2022 als programes de la política de cohesió 2014-2020.

Col·laboració entre la Generalitat i les empreses per a "aprofitar al màxim els fons europeus"

La Generalitat Valenciana continua treballant amb empreses valencianes i multinacionals presents en la Comunitat Valenciana per a "aprofitar al màxim" els fons europeus que el Govern d'Espanya adjudicarà a través dels diferents PERTE que s'aniran convocant en els pròxims mesos.

Un exemple d'això, és que la multinacional Volksvagen, va anunciar aquest mes de març que es presenta al PERTE del vehicle elèctric, amb una inversió global a Espanya de 7.000 milions d'euros que inclou la construcció d'una gigafactoría de bateries a Sagunt (València).

Hisenda organitza el 1r Congrés de Contractació Pública Transformadora a la Comunitat Valenciana

El 12 i 13 de maig, se celebrarà a València el 1r Congrés de Contractació Pública Transformadora i comptarà amb la participació de professionals i persones expertes de diverses comunitats.

El sotssecretari de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, Serisola, va assenyalar que "La Generalitat està apostant per una contractació transformadora i innovadora amb la finalitat de racionalitzar la contractació pública i ser més transparents".

El congrés abordarà entre molts altres tems, l'experiència en la gestió de projectes provinents dels Fons Next Generation EU.

La Generalitat adequa la caracterització climàtica del Codi Tècnic de l'Edificació a la Comunitat

Ajustar el Codi Tècnic de l'Edificació d'Espanya a la realitat de la Comunitat Valenciana, facilitarà l'accés als fons europeus de Next Generation EU, per a la rehabilitació d'edificis en aquests municipis.

A l'hora de rehabilitar un edifici és fonamental ajustar les necessitats energètiques dels habitatges a la realitat climàtica del seu emplaçament i així aconseguir el màxim confort amb el mínim consum energètic i impacte mediambiental; com a resultat dels últims anys, quasi el 50% de municipis de la Comunitat Valenciana poden rebaixar la seua zona climàtica d'hivern.

Licitació d'obres per a finalitzar l'edifici de 184 habitatges protegits a la Torre de València

La Vicepresidència Segona i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha licitat les obres de finalització de l'edifici de 184 habitatges protegits en règim de lloguer, locals i garatges en la parcel·la R-03 del sector La Torre de València; obres que van ser paralitzades al setembre de 2011.

La Conselleria ha afirmat que la reactivació d'aquestes obres "s'emmarquen en el reinici de la promoció pública per part de la Generalitat" i es veuran impulsades amb els fons europeus Next Generation EU, la qual cosa suposaran noves licitacions al llarg de l'any per a continuar amb l'ampliació del parc públic d'habitatge.

El Consell incrementa en 6.000 milions les polítiques socials

El Consell incrementa en 6.000 milions les polítiques socials, l'enfortiment dels serveis bàsics i el suport al teixit econòmic des de 2016. S'ha elevat el tancament de l'exercici la despesa real fins a la xifra rècord de 19.525,40 milions d'euros, un 9'5% més que en 2020.

Els ingressos que ha rebut el Consell a través del Govern, els fons europeus Feder i FSE i el Next Generation EU eleven les transferències de capital un 375,76% en 2021.

A més, aquest any 2022 destaca per l'augment d'un 47% de les inversions directes i indirectes i per l'increment de quasi 1.000 milions d'euros en ajudes i subvencions enfront de la COVID-19.

La Comissió de Diàleg Social de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació es reuneix per a analitzar la situació dels fons europeus

En el transcurs de la reunió s'ha presentat un informe sobre la situació dels fons per a la recuperació econòmica i s'ha estudiat la iniciativa recentment anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, de crear 353 places per a contractar personal tècnic que s'ocuparà d'assessorar les pimes en matèria de fons europeus des dels ajuntaments i les mancomunitats.

Fons Next Generation per a la rehabilitació de barris

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca ha mantingut una trobada amb responsables municipals de la província de Castelló per a presentar-los la convocatòria dels fons europeus Next Generation destinada a la rehabilitació a nivell de barris sota criteris de sostenibilitat ambiental. Un programa que oferirà als municipis un total de 87,5 milions d'euros.

Des de la Vicepresidència Segona "apostem fermament perquè els fons europeus siguen un revulsiu pels municipis mitjans i xicotets del nostre territori". Per aquest motiu, ha continuat explicant, "tant la convocatòria de fons per a la rehabilitació com la d'actuacions a nivell de barri contemplen el risc de despoblament i la dimensió del municipi com a criteris fonamentals de l'adjudicació dels fons europeus.

El Consell autoritza els protocols per a la investigació sobre materials avançats i el programa d'Astrofísica i Física d'Altes Energies

La Comunitat Valenciana liderarà i coordinarà a nivell nacional el programa de Materials Avançats. En concret, invertirà un total de 10 milions d'euros, dels quals 6,08 milions procedeixen de fons del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR).

Per part seua, el programa d'Astrofísica i Física d'Altes Energies compta amb un pressupost global de 38,10 milions d'euros, dels quals la Comunitat Valenciana rebrà un finançament de 8,08 milions, dels quals 5,25 milions seran subvencionats pels fons MRR i 2,83 milions per la Generalitat.

La primera convocatòria d'ajudes del programa 'Kit Digital' dirigit a PIMES ix a la llum amb un import de 500 milions d'euros

El pressupost d'aquesta primera línia d'ajudes és de 500 milions d'euros, té com a objectiu millorar la competitivitat i el nivell de maduresa digital de les petites i mitjanes empreses. El termini per a presentar les sol·licituds s'inicia el 15 de març i romandrà obert durant sis mesos o fins que s'esgoten els fons.

La quantia de l'ajuda o bo digital serà com a màxim de 12.000 euros perquè les PIMES puguen adquirir les solucions de digitalització per a àrees clau com: presència en Internet, lloc web, comerç electrònic, gestió de xarxes socials, gestió de clients, intel·ligència empresarial i analítica, serveis i eines d'oficina virtual, futura electrònica, gestió de processos o comunicacions segures i ciberseguretat.

La Generalitat invertirà 6 milions en quatre hubs d'innovació i dona suport al projecte de digitalització del sector agroalimentari

Aquests quatre “agrohubs” serviran de centres d'innovació permanent, formació, i s'especialitzaran en ramaderia, viticultura i enologia, agricultura mediterrània i gestió de l'aigua, respectivament.

El cap del Consell ha destacat el suport de la Generalitat a la iniciativa “Digitalitzadora Agrària” que concorrerà al PERTE amb projectes d'inversió que poden sumar fins a 500 milions d'euros i amb els quals es podrien crear fins a 5.431 llocs de treball. S'ha destacat també la importància de la col·laboració públic-privada i la cooperació entre diferents sectors que caracteritza aquesta iniciativa. A més, s'ha assenyalat que l'objectiu és donar suport a la “transició necessària econòmica” del sector agroalimentari amb el suport dels fons europeus.

060 el telèfon d'informació sobre el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

El 060 és un canal d'atenció telefònica de l'Administració General de l'Estat que dona suport a la ciutadania les 24 hores dels 365 dies de l'any.

El telèfon 060, ha començat a proporcionar informació sobre assumptes relacionats amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, un nou servei d'assistència i acompanyament dirigit especialment a particulars, pimes i autònoms que té com a objectiu facilitar el seu accés a les convocatòries d'ajudes obertes en el marc d'aquest pla.

 

 

 

 

Direcció General de Coordinació

de l’Acció del Govern

Aquesta Alerta ha sigut elaborada per l'equip d’Europe Direct Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern. Per a qualsevol suggeriment, o si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions, pot contactar-nos en l'adreça europedirect_pre@gva.es

Copyright de les imatges:    © European Union 2022

© Generalitat Valenciana