Web Europe Direct Comunitat Valenciana

Web D.G. de Coordinació de l’Acció del Govern

 

Subscripció Alerta

Alerta 3 - Maig 2022

 

 

CONVOCATÒRIES

 

 

Consulta les diferents convocatòries de finançament

Ací podràs consultar les diferents convocatòries (obertes, tancades i les que es publicaran pròximament) d'ajudes publicades per part de les Conselleries i de les entitats del seu sector públic instrumental que són finançades per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.  

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 

 

Nova pàgina web GVANEXT

S'ha inaugurat ja la nova pàgina GVANEXT, en la qual es posa a la disposició de manera permanent i actualitzada tota la informació sobre els Fons Next Generation en la Comunitat Valenciana i l'Estratègia Valenciana de Recuperació.

Espanya sol·licita el segon desemborsament del Pla de Recuperació per valor de 12.000 milions d'euros

El Govern d'Espanya va sol·licitar formalment el passat 29 d'abril, el segon desemborsament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència per valor de 12.000 milions d'euros (el pla global ascendeix a 69.500 milions d'euros) que es corresponen al compliment de 40 fites i objectius (31 fites i 9 objectius), als quals s'ha donat compliment al llarg del segon semestre de 2021. L'avaluació satisfactòria del compliment d'aquest paquet de fites i objectius suposarà el desemborsament d'aquesta quantitat.

Espanya es converteix en el primer Estat membre a sol·licitar aquest segon desemborsament i demostra que és el país més avançat en l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Euro Trainee

Euro Trainee és la nova convocatòria de mobilitats de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu oferir estades formatives en països europeus. Les estades formatives en empreses i entitats són una oportunitat per a l'alumnat i el professorat de Formació Professional. Aquestes els permeten conéixer l'organització dels processos productius o de serveis i les relacions sociolaborals en el seu àmbit productiu, així com observar i exercir funcions pròpies de la professió. Es finançarà a través dels Fons Next Generation EU.

Per a més informació sobre les convocatòries punxe ací.

47,5€ milions per a la digitalització dels serveis de transport de mercaderies

La Comissió va aprovar el passat 11 d'abril, el règim espanyol de 47,5 milions d'euros per a donar suport a la digitalització dels serveis de transport de mercaderies., es finançarà a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). Té com a objectiu:

·         La digitalització i optimització dels processos logístics en els ports i en les terminals ferroviàries.

·         Implementar tecnologies per a la identificació i traçabilitat del material rodant i les unitats de transport intermodal.

Optimitzar el transport de mercaderies mitjançant tecnologies de dades, governança de dades i intel·ligència artificial.

Pla d'ajudes a la rehabilitació d'habitatges

La Generalitat activa un pla d'ajudes a la rehabilitació amb capacitat per a mobilitzar 20 milions d'euros, enguany, per a impulsar l'eficiència energètica en 17.000 habitatges. Aquestes ajudes, derivades dels fons Next Generation EU, podrien aconseguir altres 200 milions entre 2022 i 2023 si el sector aprofita tots els recursos assignats a la Comunitat.

Les ajudes estan destinades a finançar obres de rehabilitació en els edificis d'ús predominant residencial, tant en l'àmbit urbà com rural, i inclouen l'exigència d'una millora acreditada de l'eficiència energètica que afecta els edificis de tipus residencial col·lectiu i habitatges unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars.

Paral·lelament, hi ha un programa l'objectiu principal del qual és la regeneració urbana dels barris més vulnerables i degradats, amb ajudes que ascendeixen a 87,5 milions d'euros per a la rehabilitació d'aquests habitatges.

Habitatge presenta davant assessors fiscals les desgravacions per a la rehabilitació

La Conselleria d'Habitatge ha presentat les diferents subvencions existents i els avantatges fiscals (en l'IVA i l'IRPF) a la rehabilitació i millora de l'eficiència energètica d'habitatges en el marc dels fons europeus Next Generation EU. Aquesta situació afecta a 9,7 milions d'habitatges principals i a prop de 5,5 milions d'edificis residencials, segons dades de l'INE.

S'han establit els paràmetres que han de complir les obres per a beneficiar-se del tipus reduït de l'IVA del 10%. A més, existiran tres tipus de deduccions en l'IRPF.

2€ milions en ajudes per a joves de col·lectius especialment vulnerables

El Ple del Consell ha aprovat la concessió directa de dos milions d'euros en ajudes destinades al desenvolupament de projectes pilot (oficina beta) dirigits a persones joves de col·lectius especialment vulnerables.

Del total, un milió d'euros es destinarà a projectes englobats en el que es defineix com a 'Nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat' i 'Col·lectius especialment vulnerables' i l'altre milió d'euros serà per als projectes relacionats amb el programa 'Emprenedoria i microempreses'. Aquestes subvencions seran finançades mitjançant els recursos derivats de l'Instrument Europeu de Recuperació (Next Generation EU) a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència establit pel Reglament.

Impuls a l'eficiència energètica en el sector turístic amb més inversió

La Generalitat destinarà 13,8 milions d'euros a impulsar l'eficiència energètica i la implantació d'economia circular en les empreses del sector turístic gràcies a una nova línia d'inversió adjudicada a l'Administració valenciana des del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), a través dels Fons Next Generation, que suma ja recursos per a la Comunitat que aconsegueixen els 1.100 milions d'euros. Segons el Conseller “aquesta inversió permetrà introduir criteris de millora energètica, essencials en un context com l'actual, en el qual els preus de l'energia estan colpejant la competitivitat de les empreses".

Convocatòria d'ajudes projectes industrials estratègics

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball va convocar ajudes el passat 18 de maig, per a impulsar projectes industrials estratègics en la Comunitat Valenciana. El pressupost mínim subvencionable del projecte íntegrament serà de 500.000 d'euros, IVA exclòs. L'objectiu d'aquesta línia d'ajudes és donar suport a projectes singulars d'indústria avançada per a créixer en la industrialització d'alt valor afegit, aprofitant els fons Next Generation, per a situar a la Comunitat Valenciana entre les regions europees més potents en indústria".

11,6 milions d'euros del Pla Resistir Plus a la comarca de la Marina Alta

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que el Consell "ha injectat més de 11,6 milions d'euros del Pla Resistir Plus a la Marina Alta per a atendre les particularitats del seu teixit productiu, ajudar a les empreses i autònoms de la comarca a superar les dificultats a les quals s'han enfrontat per la COVID-19 i facilitar el millor escenari possible per a abordar la recuperació". A més, ha ressaltat que els fons europeus Next Generation han de ser també ara una oportunitat per a l'impuls de la sostenibilitat econòmica de la comarca".

1.100 habitatges públics en 17 solars de la Generalitat

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han signat aquest divendres un acord bilateral per a la promoció en règim de cessió de drets de superfície de 1.100 habitatges en 17 parcel·les propietat de la Generalitat. Aquest projecte impulsa la col·laboració públic-privada a través d'un concurs en dret de superfície.

Els fons europeus Next Generation EU, destinen 54,1 milions a ajudes a la construcció d'habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients.

Aquests habitatges hauran d'estar finalitzades el 30 de juny de 2026.

 

 

Dirección General de Coordinación

de la Acción del Gobierno

Esta Alerta ha sido elaborada por el equipo de Europe Direct Comunitat Valenciana en colaboración con la Dirección General de Coordinación de la Acción del Gobierno. Para cualquier sugerencia, o si desea darse de baja de nuestras publicaciones, puede contactarnos en la dirección europedirect_pre@gva.es

Copyright de las imágenes:    © European Union 2022

© Generalitat Valenciana