Web Europe Direct Comunitat Valenciana

Web D.G. de Coordinació de l’Acció del Govern

 

Subscripció Alerta

Alerta nº 4 - Juny 2022

 

CONVOCATÒRIES

 

 

Consulta les diferents convocatòries de finançament

Ací podràs consultar les diferents convocatòries (obertes, tancades i les que es publicaran pròximament) d'ajudes publicades per part de les Conselleries i de les entitats del seu sector públic instrumental que són finançades per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 

 

La Comissió aprova altres 12 bilions en Fons de Recuperació per a Espanya

La Comissió Europea ha donat llum verda al segon desemborsament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència per valor de 12.000 milions d'euros (el pla global ascendeix a 69.500 milions d'euros), després de constatar que ha complit amb els objectius pactats per a aquest tram, entre ells la reforma laboral i part de la de pensions.

No obstant això, Brussel·les adverteix en la seua avaluació que la reforma completa de les pensions tal com està prevista podria generar un "important augment de la despesa pública" i demana a Espanya atallar el "risc d'un significatiu forat fiscal" a l'hora de legislar les mesures que falten per a completar-la amb la finalitat de garantir la seua sostenibilitat a llarg termini.

La Comunitat Valenciana ha rebut prop de 1.900 milions procedents dels fons Next Generation

La Comunitat Valenciana ha rebut prop de 1.900 milions d'euros procedents dels fons Next Generation. El president, Ximo Puig, destaca que aquests fons són ‘’clau’’ per a reforçar l'estat del benestar. A més, cal destacar que la Generalitat té més de 430 actuacions en marxa gràcies a aquests recursos. Es poden destacar, entre altres, els 300 milions d'euros gestionats per la Conselleria d'Economia per al foment de polítiques d'ocupació i els 280 que gestiona Educació per a formació.

Transició Ecològica duplica les ajudes a l'autoconsum i magatzematge energètic

El passat 21 de juny, la Conselleria de Transició Ecològica va obtindre una ampliació de 16,5 milions d'euros addicionals, amb el qual duplica així la partida per a les ajudes a l'autoconsum i a l'emmagatzematge energètic destinat a particulars, sector públic i tercer sector, emmarcat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

A més de les esmentades ajudes, la Comunitat Valenciana ofereix una deducció fiscal de fins al 40% per la instal·lació de sistemes d'autoconsum que s'afig a la bonificació de l'IBI que han implantat alguns municipis.

Renovació tecnològica en els jutjats valencians

El passat 14 de juny, la Direcció General de Modernització i Relacions amb l'Administració de Justícia, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació, està ultimant la instal·lació de 4.716 ordinadors portàtils que substitueixen a altres tants equips de sobretaula en els jutjats de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa es finança amb fons europeus Next Generation en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació.

El Museu de les Ciències un "referent en sostenibilitat"

El Museu de les Ciències es proveirà d'energia solar gràcies a la instal·lació de plaques de paviment fotovoltaic de vidre en les volades exteriors que donen a les façanes nord i sud de l'edifici. També es van renovar equipaments per a la millora en climatització i il·luminació de manera que siguen més eficients. Tot això, amb la finalitat d'aconseguir l'objectiu de convertir-se en 'edifici verd', amb una arquitectura bioclimàtica i ser "referent en sostenibilitat". Totes aquestes actuacions s'escometran amb fons europeus Next Generation EU.

La Generalitat presenta la nova Llei de Barris

La Generalitat Valenciana ha presentat la nova Llei de Barris. Aquesta nova norma suposa una millora de les condicions de vida de la població que resideixen en els barris més degradats, amb l'objectiu d'impulsar processos de rehabilitació, regeneració i revitalització dels entorns urbans dels diferents municipis de la Comunitat. Cal destacar que aquesta nova norma adquireix el context dels fons europeus Next Generation.

Col·laboració públic-privada per a edificar 2.200 habitatges

El passat 14 de juny, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, va confirmar "la col·laboració públic-privada i l'arribada dels fons europeus (Next Generation EU) que permetran en els pròxims anys incorporar 2.200 nous habitatges al parc públic" de la Comunitat.

En una primera fase, els fons europeus destinen 54 milions per a la construcció de 1.090 habitatges en 17 solars de la Generalitat. Aquest programa s'emmarca dins del Pla 2.400.

Conveni amb la Fundació EOI per a impulsar l'ocupació, digitalitzar la indústria i fomentar el creixement empresarial de les pimes

El passat 27 de maig, el Ple del Consell va aprovar un acord de col·laboració entre la Generalitat i la Fundació EOI per al desenvolupament d'actuacions d'impuls de l'ocupació, la digitalització de la indústria i el creixement empresarial de les pimes. Aquest conveni tindrà una vigència de tres anys i podrà prorrogar-se si les parts així ho desitgen. El desenvolupament de les actuacions previstes en el conveni podran comptar tant amb el finançament dels fons europeus, com amb finançament provinent de la Secretària General d'Indústria i Pime a través dels Pressupostos de l'Estat i/o altres possibles fonts de finançament públiques i/o privades.

La Generalitat inicia el procés de selecció de personal per a assessorar Ajuntaments i PIMES en la captació de fons europeus

La Generalitat va iniciar la setmana del 14 de juny el procés de selecció de 334 tècnics especialitzats que assessoraran Ajuntaments i PIMES per a la captació i gestió de fons europeus. Aquesta iniciativa compta amb un pressupost de 15,38 milions d'euros. El principal objectiu d'aquesta iniciativa és que els municipis i les empreses amb menor capacitat puguen tindre capacitat per a optar als fons Next Generation o FEDER.

Inauguració de la passarel·la de ciclovianants sobre el barranc del Carraixet que uneix Alboraia i Almàssera

El passat 23 de juny, es va posar en servei la passarel·la de ciclovianants sobre el barranc del Carraixet que uneix Alboraia i Almàssera i dona continuïtat a la Via Xurra. Aquesta obra ha comptat amb un pressupost de prop de 1,6 milions d'euros, que ha sigut finançada conjuntament per la Generalitat i per Fons Europeus Next Generation, com els del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 

Direcció General de Coordinació

de l’Acció del Govern

Aquesta Alerta ha sigut elaborada per l'equip d’Europe Direct Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern. Per a qualsevol suggeriment, o si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions, pot contactar-nos en l'adreça europedirect_pre@gva.es

Copyright de les imatges:    © European Union 2022

© Generalitat Valenciana