Web Europe Direct Comunitat Valenciana

Web D.G. de Coordinació de l’Acció del Govern

 

Subscripció Alerta

Alerta 5 - Juliol 2022

 

CONVOCATÒRIES

 

 

Consulta les diferents convocatòries de finançament

Ací podràs consultar les diferents convocatòries (obertes, tancades i les que es publicaran pròximament) d'ajudes publicades per part de les Conselleries i de les entitats del seu sector públic instrumental que són finançades per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 

 

La Comissió aprova altres 274,9 milions de euros en Fons REACT-UE

La Comissió Europea ha donat llum verda al fet que Espanya reba 274,9 milions d'euros addicionals del tram de REACT-UE de 2022 (com a part de NextGenerationEU, REACT-UE proporciona un complement de 50.600 milions d'euros) per a impulsar la recuperació social i econòmica de les regions espanyoles. Aquests recursos donaran suport a la recuperació econòmica de les regions espanyoles, ajudaran als treballadors i als demandants d'ocupació a adquirir les capacitats necessàries per a la transició digital i ecològica i milloraran l'accés als sistemes socials i el funcionament d'aquests.

184 municipis i 28 mancomunitats sol·liciten a la Generalitat comptar amb tècnics per a optar a les ajudes dels fons Next Generation UE

Un total de 184 municipis i les 28 mancomunitats de la Comunitat Valenciana han sol·licitat a la Generalitat Valenciana la participació en el programa de contractació de tècnics especialistes en captació i gestió de fons europeus. En total es procedirà a la contractació d'uns 350 tècnics que treballaran als ajuntaments per a desenvolupar projectes que opten a les diferents convocatòries dels fons Next Generation UE, al mateix temps que prestaran el mateix suport als autònoms i petites empreses de cada terme municipal perquè també puguen aprofitar els fons.

2 nous convenis per a projectes de rehabilitació d'habitatge

El Consell ha aprovat dos convenis de col·laboració de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb el Consell de Col·legis Oficials d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació i amb el Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana per a rehabilitar edificis i habitatges. Els dos convenis tenen com a objectiu agilitar la tramitació de contractacions d'arquitectes i actuació en projectes de rehabilitació d'habitatge.

Els acords s'emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya inclòs en l'instrument de recuperació Next Generation EU.

El centre de salut integrat de la Vall d'Uixó obri amb 24 noves consultes i incorpora “Salut Mental”

La nova edificació del Centre de Salut Integrat de la Vall d'Uixó ha suposat quasi duplicar la seua superfície, ampliant en 1.400 metres quadrats les instal·lacions, fins a aconseguir una superfície total de 3.000 metres quadrats. Amb la finalitat d’obrir 24 noves consultes i incorporar Salut Mental.

La millora ha costat 2 milions d'euros, que han sigut finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya inclòs en l'instrument de recuperació Next Generation EU.

Projecte a Oliva per a la rehabilitació de barris

El projecte preveu la rehabilitació de 60 habitatges i la renovació de 12 habitatges en substitució d'unes altres prèviament demolides en l'àmbit del barri antic d'Oliva, així com els carrers Cervantes i Puríssima. Així mateix, les obres també inclouen la reurbanització, l'execució d'un programa de reallotjaments i la gestió tècnica i informació necessària a través d'un equip de gestió.

El cost total d'aquesta actuació ascendeix a 4,6 milions d'euros. D'ells, 3,54 corresponen al Ministeri d'Agenda Urbana, 199.282 euros a la Generalitat, 398.564 euros a l'Ajuntament i 529.065 als particulars. Que seran cofinançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya inclòs en l'instrument de recuperació Next Generation EU.

Nou TAC a l'Hospital de Requena

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat les obres per a la instal·lació del nou TAC de l'Hospital de Requena, que es realitzaran durant el mes de juliol amb l'objectiu que el mes d'agost entre en funcionament el nou equip.

L'adquisició d'aquest equip de tomografia computada tipus 2 V4, valorat en 577.177 euros, s'emmarca en els projectes finançats amb fons de recuperació Next Generation EU -Mecanisme per a la Recuperació i Resiliència- per a la Inversió en equips d'Alta Tecnologia del Pla INVEAT.

Nou TAC amb resolució molecular a l'Hospital La Fe

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha incorporat un nou TAC Espectral amb resolució molecular, que permetrà uns circuits de treball més eficients, ja que, es redueixen els temps en l'adquisició d'imatges, aconsegueix menor radiació i menors molèsties per als pacients.

El nou TAC ha comptat amb un pressupost d'1.172.354 euros, amb més 40.000 euros per a l'obra de condicionament dels espais. L'adquisició s'emmarca dins del Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) i del "Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència", finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Nou TAC d'última generació a l'Hospital Clínic

L'Hospital Clínic Universitari de València ha incorporat un nou TAC (Tomografia Axial) d'última generació. Es tracta d'un equipament que s'emmarca dins del Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) i del "Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència", finançat per la Unió Europea-Next Generation EU. El nou TAC ha comptat amb un pressupost de 968.200 euros, més 297.520,66 euros per a l'obra de condicionament dels espais.

Ferrocarrils de la Generalitat adjudica les obres de condicionament del taller de Dénia del TRAM d'Alacant

La Generalitat, a través Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat les obres de condicionament de l'edifici de tallers de Dénia del TRAM d'Alacant. L'objectiu d'aquesta actuació és adequar aquestes instal·lacions, situades al costat de l'estació del TRAM d'Alacant de Dénia, perquè puguen acollir i mantindre els nous trens duals (elèctric-dièsel) que prestaran servei en la Línia 9 que uneix aquesta localitat de la Marina Alta amb Benidorm.

El pressupost d'aquests treballs, adjudicats a Infraestructures Trade, S.L., ascendeix a 720.860,59 euros, IVA inclòs. El projecte, finançat per la Unió Europea, a través dels Fons Next Generation.

La Generalitat agilitarà les obres de supressió del pas a nivell de Beniardà per a afectar el menys possible a l'avinguda d'entrada a Benidorm

La Generalitat agilitarà les obres de supressió del pas a nivell de Beniardà per a afectar el menys possible al trànsit de vehicles que circula per aquesta avinguda d'entrada al municipi de Benidorm, durant els mesos d'estiu.

No obstant això, els treballs de reurbanització de la zona continuaran posteriorment.

El pressupost d'aquesta actuació és de 5.287.983 euros, IVA inclòs, i contempla la construcció d'un pas inferior per a vehicles. El projecte, finançat per la Unió Europea, a través dels Fons Next Generation.

 

Direcció General de Coordinació

de l’Acció del Govern

Aquesta Alerta ha sigut elaborada per l'equip d’Europe Direct Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern. Per a qualsevol suggeriment, o si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions, pot contactar-nos en l'adreça europedirect_pre@gva.es.

Copyright de les imatges:    © European Union 2022

© Generalitat Valenciana