Web Europe Direct Comunitat Valenciana

Web D.G. de Coordinació de l’Acció del Govern

 

Subscripció Alerta

Alerta nº 6 - Setembre 2022

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

 

 

Nou assistent virtual per a facilitar l'accés als fons Next Generation

La Generalitat Valenciana posa a la teua disposició https://gvanext.es/es-es/indexaquesta plataforma d'informació i suport per a acostar noves oportunitats d'inversió i desenvolupament d'actuacions a tots els agents socioeconòmics valencians.

Mitjançant el seu assistent virtual, podràs introduir les teues dades i interessos i la plataforma et mostrarà totes les convocatòries de fons posades a la teua disposició.

A més, podràs trobar un llistat d'oportunitats, l'actualitat de l'execució dels fons, esdeveniments i activitats sobre els fons Next Generation i l'accés a la nova revista GVA NEXT.

La Comissió aprova el lliurament a Espanya de 12.000 milions de fons europeus

El passat 29 de juliol, Espanya va rebre el segon pagament del pla de recuperació de 12.000 milions d'euros, autoritzat per la Comissió Europea. El desemborsament es produeix després d'examinar i i aprovar les 40 fites i reformes, entre elles la laboral, corresponents a aquest tram del pla, i de rebre, al seu torn, el vistiplau del Consell de la UE. Aquesta quantitat de diners se suma als 10.000 milions que Espanya va rebre en els últims dies de 2021 i als 9.000 corresponents al prefinançament. En total, 31.000 milions fins ara.

Cultura publica la convocatòria d'ajudes a les sales d'exhibició cinematogràfica per valor de 2.321.000 euros

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ del 29 de juliol de 2022 les bases reguladores per a la concessió de les subvencions a sales d'exhibició cinematogràfica establides en la Comunitat Valenciana per a escometre millores relacionades amb la innovació i la digitalització que aposten per la sostenibilitat, així com per a adoptar mesures dirigides a captar nous públics i d'adaptació als nous hàbits de consum de productes audiovisuals.

La Generalitat avança en l'execució de l'Anell Verd Metropolità amb la licitació del tram Sedaví-Picanya

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està en procés d'avaluació de les propostes presentades a la licitació de les obres del Tram II de l'Anell Verd Metropolità de València que discorre al llarg de 5,62 quilòmetres per l´Horta Sud, entre els termes municipals de Sedaví, València i Paiporta, i que té un pressupost de 3,9 milions d'euros. L'Anell Verd Metropolità comunicarà l'horta de València amb la mar i connectarà l'àrea metropolitana amb camins històrics i naturals.

Igualtat destina 680.000 euros a les obres del nou centre de dia de Els Garrofers a Elx per a atendre 40 persones amb diversitat funcional intel·lectual

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat que l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), ha licitat les obres del nou centre de dia de Els Garrofers, a la ciutat d'Elx, que “permetran atendre adequadament un total de 40 persones amb diversitat funcional intel·lectual”.

Les obres del centre de dia de Els Garrofers, en la partida de L’Algoda, d'Elx, consistiran en la reforma de la construcció existent i formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb els fons de la Unió Europea–Next Generation EU. El valor estimat del contracte, sense incloure l'IVA, ascendeix a 681.205 euros.

Turisme Comunitat Valenciana ha abonat ja el 30% dels fons Next Generation destinats al Pla Territorial de Sostenibilitat Turística

Turisme Comunitat Valenciana ha abonat ja el 30% dels fons Next Generation destinats a 11 destinacions de la Comunitat Valenciana que el mes de desembre passat van veure aprovats els seus Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, durant la primera convocatòria del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana.

Un Pla dotat amb un pressupost global de 139 milions d'euros destinats a desenvolupar els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí de deu entitats locals i una mancomunitat, que són Alcalà de Xivert, Alcoi, Benissa, Dénia, Finestrat, Orpesa, Torrevieja, València, Cullera, Bocairent, i la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi.

La Generalitat construeix un pas inferior per als vianants a Meliana que facilitarà l'accés a l'estació de Metrovalencia i connectarà amb el nucli urbà

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està executant les obres de permeabilització de la Línia 3 de Metrovalencia (Aeroport-Rafelbunyol) al seu pas per Meliana, que permetran connectar de manera segura l'estació amb el nucli urbà a través d'un nou pas per als vianants inferior.

Els treballs que s'estan realitzant consisteixen a excavar el pas inferior i els seus accessos, la col·locació a cel obert de marcs prefabricats de formigó, el farciment i formigonada de la secció completa del tronc del pas inferior, així com de la reposició dels serveis que quedaran sota les vies quan aquestes es reposen.

Aquesta actuació suposa una inversió de 916.744,40 euros.

La Comunitat Valenciana ja té adjudicats fons europeus per més de 3.000 milions d'euros que reforçaran serveis públics fonamentals i la política forestal

La Comunitat Valenciana ja té adjudicats fons procedents del Next Generation EU per import de més de 3.000 milions d'euros. La Generalitat ha rebut directament 1.800 milions d'euros procedents del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència (MRR) després de les conferències sectorials mantingudes entre el Govern d'Espanya i les comunitats autònomes. S'inclou una aportació de 25 milions d'euros que podrà destinar-se a la recuperació de les zones afectades pels incendis d'aquest estiu.

Habitatge trasllada als municipis de l'Alt Palància els programes i ajudes de la Generalitat enfront de la despoblació

La directora general d'Emergència Residencial, Funció Social de l'Habitatge, Pura Peris, ha mantingut a Jérica una trobada amb representants municipals de l'Alt Palància per a traslladar-los els programes i ajudes en habitatge, accions enfront del repte demogràfica i lluita contra la despoblació. Ha centrat la seua exposició en els programes de rehabilitació i eficiència energètica finançats pels fons europeus Next Generation, i en altres ajudes com el programa de finançament d'adquisició d'habitatges per ajuntaments, el denominat Pla Adha, bo jove al lloguer i ajudes a la compra d'habitatges.

Labora ofereix ajudes de 5.000 euros a persones inscrites que aposten per l'emprenedoria sostenible i digital

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ofereix ajudes de 5.000 euros a les persones inscrites en el servei d'ocupació que inicien una activitat empresarial en algun dels municipis del fons de Cooperació municipal per a la lluita contra el despoblament, o que aquesta activitat siga de caràcter sostenible o fomente l'emprenedoria digital.

L'últim dia per a presentar les sol·licituds serà el 30 de novembre i es podran beneficiar 3.000 persones.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és impulsar a aquelles persones que vulguen emprendre i millorar el teixit empresarial valencià, especialment en aquells municipis en risc de despoblament.

La Conselleria d'Habitatge imparteix sessions informatives sobre els Fons Europeus a través de la xarxa d'oficines Xaloc

La vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha organitzat diverses sessions de formació, a través de les diferents oficines de la xarxa Xaloc, per a donar a conéixer les diferents subvencions i ajudes existents a la rehabilitació i millora de l'eficiència energètica d'habitatges en el marc dels fons europeus Next Generation EU.

L'objectiu és acostar a la ciutadania, col·lectius socials, institucions locals o mancomunitats les diferents ajudes a les que poden accedir per a adequar l'habitatge a les necessitats actuals i també poder resoldre possibles dubtes o problemes sobre habitatge.

El Ministeri d'Indústria posa en marxa el programa Activa Startups en la Comunitat Valenciana amb ajudes de fins a 40.000 euros per a millorar la innovació en les pimes

La Secretaria General d'Indústria i de la Pime, en col·laboració amb l'IVACE, ha presentat la convocatòria regional del programa Activa Startups d'innovació oberta, dirigit a impulsar el desenvolupament de projectes de col·laboració entre pimes i startups.

El programa permetrà a les empreses fer front als costos derivats del procés d'innovació amb un màxim de 40.000 euros per cada pime beneficiària.

Les actuacions susceptibles de finançament seran projectes d'innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l'economia circular en el model de negoci de la pime.

El Consell destina 60.000 euros a la Càtedra d'Intel·ligència Artificial de la UPV per a modernitzar l'Administració Pública

El Ple del Consell ha acordat la subscripció d'un conveni entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat Politècnica de València (UPV) per al finançament amb 60.000 euros de la Càtedra d'Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a l'Administració Pública durant l'exercici 2022, amb la finalitat d'abordar els nous reptes de l'administració i avançar cap a uns sistemes de gestió més sostenibles, eficaces i eficients en àrees com la sanitat, el transport públic, les ciutats, l'educació, l'energia i la sostenibilitat del planeta.

El Consell agilita la posada en marxa del bo digital de 240 euros i incorpora una desena d'empreses de telecomunicacions

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, invertirà més de tres milions d'euros provinents dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR) a ajudar a pagar la factura d'accés a internet de més de 12.600 famílies valencianes. A aquest projecte s'han sumat una desena d'empreses de telecomunicacions que seran les encarregades de reflectir en les seues factures la bonificació de 240 euros, repartits en 12 mensualitats del qual es beneficiaran les famílies valencianes.

Un any del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol

La Representació de la Comissió Europea a Espanya va acollir dimecres passat 21 de setembre la primera conferència anual sobre el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol. En ella s'ha fet balanç del primer any de vida del Pla i s'ha debatut sobre les oportunitats que ofereix per a accelerar la transformació verda, digital i resilient d'Espanya.

L'esdeveniment ha comptat amb la intervenció de figures com a representants de la Comissió Europea, de la representació de la Comissió Europea a Espanya i la ministra d'Economia i Transformació Digital Nadia Calviño.

La conferència completa pot veure's en espanyol ací.

Nou instrument per a visualitzar l'estat dels fons Next Generation per països

El think tank del Parlament Europeu ha desenvolupat un infogràfic interactiu que permet visualitzar de manera senzilla l'estat de disseny i implementació dels fons Next Generation en cadascun dels Estats membres.

L'instrument pot consultar-se ací i les seues dades són obertes i aptes per a descàrrega en format excel.

 

 

Direcció General de Coordinació

de l’Acció del Govern

Aquesta Alerta ha sigut elaborada per l'equip d’Europe Direct Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern. Per a qualsevol suggeriment, o si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions, pot contactar-nos en l'adreça europedirect_pre@gva.es

Copyright de les imatges:    © European Union 2022

© Generalitat Valenciana