Portals

Nuevo logo ED

La conferència ha arribat a la seua fi, és hora de fer un seguiment

La conferència ha arribat a la seua fi, és hora de fer un seguiment

 

La conferència ha arribat a la seua fi, és hora de fer un seguiment

 

 

Aquest viatge d'un any de discussió, debat i col·laboració entre ciutadans i polítics sobre el futur d'Europa va culminar amb un informe presentat el 9 de maig als Presidents de les institucions de la UE. L'informe final presenta 49 propostes i més de 320 mesures amb objectius concrets. Ara correspon al Parlament Europeu, al Consell de la UE i a la Comissió Europea fer un seguiment, cadascun segons el seu àmbit de competència.

Les tres institucions examinaran ara com donar seguiment a les propostes, cadascuna en el marc de les seues competències. En la tardor de 2022 s'organitzarà un esdeveniment per a informar els ciutadans sobre com les institucions estan responent a les seues demandes.

 

Al llarg de 2021 i 2022 , es van desenvolupar un total de 9 activitats a la Comunitat Valenciana en el marc de la Conferència sobre el Futur d'Europa:

  1. 10/05/2021 : Debat: views and expectation of youth towards european union and the conference on the future of europe.
  2. 29/06/2021 Debat Jove sobre el Futur d'Europa: com una dieta sostenible contribueix a la nostra salut i com un estil de vida saludable pot millorar el nostre mitjà. En línia. (Programa)
  3. 06/10/2021: Turisme Sostenible. Cap a un nou concepte a Europa. En Institut Valencià de Tecnologies Turístiques a Benidorm (Alacant). (Programa)
  4. 20/10/2021 Política Industrial a Europa. A Universitat Jaume I. (Programa)
  5. 25/10/2021 Diàleg amb la Comissària Elisa Ferreira amb Joves a València. En el Palau de les Arts. (Programa)
  6. 27/10/2021: Europa i la Salut. es va realitzar en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. (Programa)
  7. 18/11/2021: El Mediterrani i la UE: una conca a cohesionar. (Programa)
  8. 03/12/2021: Desembre Europeu – Estats generals d'Europa: Transport i Medi Ambient. (Programa)
  9. 25/02/2022: El Canvi Climàtic i la Conferència Sobre el Futur d'Europa: la contribució dels ambaixadors del pacte europeu pel clima a Espanya. (Programa)

 

La Conferència sobre el Futur d'Europa: d'una ullada

(primavera 2021 - primavera 2022)

 

SEGUIMENT

CoFE; Primera anàlisi de la Parlament Europeu

El 9 de juny, el Parlament Europeu va adoptar una Resolució en la qual proposa modificacions dels Tractats en el marc del procediment ordinari de revisió. Entre la seua primera sèrie de propostes, els eurodiputats presenten revisions dels documents fonamentals de la Unió que suprimirien el poder de veto dels Estats membres en la majoria dels àmbits, i canvis per a una major integració europea en matèria de sanitat, energia, defensa i polítiques socials i econòmica.

CoFE; Primera anàlisi de la Comissió Europea

El passat 17 de Juny, la Comissió Europea va adoptar una Comunicació, en la qual va exposar com pot donar seguiment als resultats derivats de les amb 49 propostes i més de 320 mesures a aplicar, presentades en la CoFE.

CoFE; Primera anàlisi del Consell de la UE

El Consell està plenament compromés a respondre a les preocupacions dels ciutadans expressades en la Conferència. Per a això, el Consell ha iniciat els debats sobre la base d'una avaluació tècnica preliminar exhaustiva de les propostes i mesures connexes contingudes en l'informe final de la Conferència, preparat per la Secretaria General del Consell.

 

 

 

Qui pot participar?

Com poden participar els ciutadans?