Portals

Nuevo logo ED

Recursos educatius

Recursos educatius

RECURSOS EDUCATIUS

Informació per a professors i escolars

 

 

 

 

 

Per a més informació sobre recursos educatius visita la nostra guia Europa, oportunitats de formació i ocupació

 

 

 

 

 

OPEN EUROPE

OPEN EUROPE és una nova web interactiva de recursos educatius sobre la Unió Europea per a estudiants de secundària així mateix com a material de divulgació i consulta per a la societat en general. Amb la participació de Europe Direct Comunitat Valenciana.

 

 

 

 

ETWINNING

Etwinning és la comunitat de centres escolars d'Europa. 

Ofereix una plataforma als equips educatius (professors, directors, bibliotecaris, etc.) dels centres escolars d'algun dels països europeus participants, per a comunicar-se, col·laborar, desenvolupar projectes o cosa que és el mateix, sentir-se i formar part de la comunitat educativa més atractiva d'Europa.

 

 

 

 

NOVES INICIATIVES JEAN MONNET


 

 

 

Jean Monnet Learning EU Initiatives

Iniciativa mitjançant la qual les escoles poden sol·licitar i rebre fons per a implementar idees sobre com els alumnes aprenen que és, que significa i com funciona la UE.

Jean Monnet Teacher Trainings

Les Universitats, Institucions d'Educació Superior i les Institucions que imparteixen formació a professors poden sol·licitar aquesta iniciativa i rebre fons per a desenvolupar materials que ajuden a desenvolupar coneixements sobre la UE.

Jean Monnet Schools Networks

A través d'aquest programa, les escoles i les institucions d'educació superior de diferents països poden sol·licitar conjuntament finançament.

 

 

 

ZONA D'APRENENTATGE

Si necessites material educatiu sobre la Unió Europea (UE), la pàgina Zona d'aprenentatge compta amb tota mena de material per a diferents grups d'edat.

Si vols ensenyar als teus alumnes sobre el que fa la UE, com van ser els seus començaments o vols debatre les polítiques de la UE detingudament o divertir-te amb jocs i passatemps, en aquesta web podràs trobar la informació que cerques.

 

 

RECURSOS EDUCATIUS DEL CONSELL DE LA UE

La secció de recursos educatius del Consell ofereix gran varietat de materials:

A més pots subscriure't a les notícies educatives del Consell

 

 

 

YOUTH HUB DEL PARLAMENT EUROPEU

El Youth Hub reuneix tot el que el Parlament fa pels joves. Podràs trobar esdeveniments internacionals, debats en línia, programes juvenils i una infinitat d'activitats disponibles en els vint-i-quatre idiomes oficials de la UE.

 

 

 

 

 

PORTAL D'EDUCACIÓ ESCOLAR

Plataforma en línia per a l'educació escolar a Europa. El portal ofereix materials didàctics en forma de:

  • guies amb idees pràctiques i inspiració per a docents i centres
  • materials didàctics versàtils creats per les institucions europees i a través de projectes finançats per la UE

 

 

 

 

EU bookshop

L'Oficina de Publicacions de la Unió Europea (EU bookshop), amb seu a Luxemburg, és una oficina interinstitucional la principal tasca de la qual és produir i difondre publicacions de caràcter general i jurídic en paper i format electrònic, gestionar llocs web - com, per exemple, (EUR-Lex, EU Dades obertes Portal, Publicacions de la UE, TED "Tendir Electronic Daily", CORDIS) que faciliten als ciutadans, als governs i a les empreses de la UE informació i dades oficials de la Unió en línia; i garantir la conservació a llarg termini dels continguts elaborats per les institucions i organismes de la Unió.

 

 

 

 

STUDY IN EUROPE

Study in Europe és la pàgina web de la Comissió Europea l'objectiu de la qual és proporcionar informació sobre oportunitats d'educació superior, programes, beques, i la vida en 33 països europeus.

 

 

 

 

YOUR EUROPE

Pàgina web de la Comissió Europea que en l'apartat d'educació i joventut ofereix ajuda i assessorament per a estudiants de la UE.

Com associar-se amb escoles estrangeres? Admissió i ingrés en universitats, taxes acadèmiques i ajudes econòmiques…

 

 

 

 

 

ESCOLES AMBAIXADORES DEL PARLAMENT EUROPEU

El Programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, dirigit als alumnes de centres d'ensenyament secundari: 4t ESO, 1r i 2n de Batxillerat i grau mitjà de Formació Professional, pretén acostar el Parlament Europeu als alumnes i professors, convertint-los en ambaixadors dels ideals europeus en les seues comunitats educatives i en la societat en la qual s'insereixen, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular.

No es tracta només d'ensenyar dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l'oportunitat d'experimentar la ciutadania europea.

 

 

 

 

EUROSCOLA

 

Cada any, Euroscola dona la benvinguda a milers d'estudiants d'entre 16 i 18 anys dels 27 Estats membres de la Unió Europea per a passar un dia a Estrasburg i participar en un exercici de simulació del treball dels eurodiputats. Els estudiants experimenten un dia en la vida dels membres del PE, participant en la presa de decisions de la UE a través de debats en l'hemicicle, negociacions, votant i adoptant resolucions sobre temes europeus d'actualitat.

 

Per a mes informació sobre concursos escolars visita l'apartat concursos de la nostra pàgina web

 

 

 

 

CURSOS MOOC (Massive Online Open Courses)

 

Els cursos Mooc són cursos massius (no tenen límit de participants), oberts (es pot apuntar qualsevol persona en qualsevol part del món) i se segueixen a través d'internet pel que pot ser una manera d'aprendre, gratuïta i sense eixir de casa (ara hi ha alguns de pagament).

 Pots trobar una gran varietat de plataformes que ofereixen cursos MOOC en l'apartat formació de la nostra guia, Europa, oportunitats de formació i ocupació.

 

 

 

 

RECONEIXEMENT I ACREDITACIÓ DE QUALIFICACIONS I TÍTOLS

  • Xarxa NARIC

ENIC NARIC és una xarxa que proporciona informació sobre reconeixement de diplomes estrangers, graus i altres qualificacions, sistemes educatius en tots els països estrangers i el propi país d'origen, així com oportunitats per a estudiar fora, incloent informació sobre préstecs i beques escolars, així com consells en qüestions pràctiques relatives a mobilitat i equivalències.

 

  • Acreditació de Títols espanyols per a fer efecte a l'estranger

 

En la web del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, es pot trobar informació sobre acreditació i legalització de Títols espanyols en aplicació de la Directiva 2005/36/CE i la legalització de documents acadèmics universitaris oficials que han de fer efecte a la Unió Europea i a l'estranger.