Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere CENT CIUTATS INTEL·LIGENTS I CLIMÀTICAMENT NEUTRES D'ACÍ A 2030

CENT CIUTATS INTEL·LIGENTS I CLIMÀTICAMENT NEUTRES D'ACÍ A 2030

La Comissió ha anunciat les cent ciutats de la UE que participaran en la missió de la UE «Cent ciutats intel·ligents i climàticament neutres d'ací a 2030».

Les cent ciutats procedeixen dels vint-i-set Estats membres, amb dotze ciutats addicionals procedents de països associats o amb el potencial d'associar-se a Horitzó Europa, el programa d'investigació i innovació de la UE (2021-2027). Entre les ciutats seleccionades per a participar en la missió, es troben set ciutats espanyoles: Madrid, Barcelona, Sevilla, València, Valladolid, Vitòria-Gasteiz i Saragossa.

El 75% de la ciutadania de la UE viu en zones urbanes. A escala mundial, les zones urbanes consumixen més del 65% de l'energia del planeta, la qual cosa representa més del 70% de les emissions de CO₂. Per tant, és important que les ciutats actuen com a ecosistemes d'experimentació i innovació per a ajudar a tots els altres en la seua transició cap a la neutralitat climàtica d'ací a 2050.

La missió sobre les ciutats rebrà 360 milions d'euros de finançament d'Horitzó Europa per al període 2022-2023, amb la finalitat de posar en marxa els processos d'innovació cap a la neutralitat climàtica d'ací a 2030. Les accions d'investigació i innovació abordaran la mobilitat neta, l'eficiència energètica i la planificació urbana ecològica, i possibilitaran la creació d'iniciatives conjuntes i l'augment de les col·laboracions en sinergia amb altres programes de la UE.

Entre els beneficis per a les ciutats es troben l'assessorament i l'assistència a mesura per part d'una plataforma de missió específica gestionada per NetZeroCities, oportunitats addicionals de finançament i la possibilitat de participar en grans accions d'innovació i projectes pilot. La missió també ofereix oportunitats de creació de xarxes de contactes, l'intercanvi de millors pràctiques entre ciutats i suport per a implicar la ciutadania en la missió.

T'interessa

Multimèdia

Twitter