Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere CONSTRUIR EUROPA AMB LES AUTORITATS LOCALS

CONSTRUIR EUROPA AMB LES AUTORITATS LOCALS

 

L'objectiu del projecte Construir Europa amb les autoritats locals és crear una xarxa europea de representants polítics triats en l'àmbit local, amb la finalitat de fomentar i reforçar la visibilitat de les polítiques europees i acostar Europa a la ciutadania a les regions, ciutats i pobles a través d'una xarxa de representants en l'àmbit local

És un projecte pilot, implementat per la Direcció General de Comunicació de la Comissió Europea en estreta cooperació amb el Comité Europeu de les Regions, amb duració prevista de dos anys i sense finançament, que possibilitarà que estos representants polítics treballen de forma concertada i difonguen informació sobre assumptes de la UE que afecten la seua circumscripció a escala local.

També ajudarà a impulsar la implicació de la ciutadania i a entaular debats entorn d'eixos mateixos temes, així com sobre el futur d'Europa. El seu objectiu general és contribuir a la creació d'una esfera pública veritablement europea.

 Què ofereix la Comissió al representant triat com a part de la xarxa "Construir Europa amb les autoritats locals"? 

 • Materials de comunicació i recursos.
 • Accés a les visites prioritàries del Centre de Visitants de la Comissió Europea a Brussel·les, presencials o virtuals.
 • Accés a una plataforma interactiva per a fomentar la interacció amb altres membres de la xarxa.

  El compromís de formar part d'esta xarxa implica: 

  • Entaular regularment discussions i debats amb els membres de la seua circumscripció o els mitjans de comunicació locals sobre les iniciatives UE.
  • Presentar les polítiques, accions i iniciatives de la UE de manera objectiva, amb base en informació exacta i fiable.
  • Implicar-se en les activitats de la xarxa participant en la plataforma en línia, assistint als seminaris i visites oferits per la Comissió, responent a les enquestes que es realitzen aproximadament dues vegades a l'any i donant la seua opinió sobre les activitats realitzades.

 

Presentació del projecte

Convocatòria de candidatures

 

WEBINAR DE PRESENTACIÓ

Dimecres 20 de juliol, 10.00 – 11.00

          Vídeo enregistrament del webinar

La Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes, a través d'Europe Direct Comunitat Valenciana i en col·laboració amb la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea, es complau a convidar-los a un acte virtual de presentació de la iniciativa "Construir Europa amb les autoritats locals" 

Programa

 • Benvinguda per Daría Terrádez Salom, Directora General de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat i Antoni Such Botella, Director General d'Administració Local. Generalitat Valenciana.
 • Introducció. Domènec Ruiz Devesa, Diputat del Grup Socialista davant el Parlament Europeu (grup S&D) i proponent del Projecte pilot “Construir Europa amb les Autoritats Locals”.
 • Presentació del projecte. Alessandro Giordani, Cap d'Unitat en la Direcció General del departament de “Relacions amb els Estats membres” de la Direcció de Comunicació de la Comissió Europea.

Participació prèvia inscripció

Descarregar el programa

T'interessa

Multimèdia

Twitter