Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

En el Dia Internacional de la Dona, la Comissió Europea i l'Alt Representant de la Unió per a Afers exteriors i Política de Seguretat han fet la següent declaració:

 

«En el Dia Internacional de la Dona pensem en la resiliència i la fortalesa de les dones, en la seua voluntat de fer front a les injustícies, en la seua dedicació a la protecció dels altres, en el seu incessant esforç pel canvi.

No sols hui, sinó tots els dies estem units amb totes les dones per a impulsar els seus drets a tot el món. Volem empoderar a les dones perquè perseguisquen sense obstacles els seus objectius en la vida.

La creixent opressió que patixen les dones i xiquetes a escala mundial i els atacs als seus drets humans són molt alarmants.

Estem al costat de les dones a l'Iran, les llibertats de les quals patixen restriccions sistemàtiques, i també de les de l'Afganistan, on els talibans intenten bandejar de l'espai públic a les dones i les xiquetes, sense oblidar la resta del món, allí on els drets i llibertats fonamentals de les dones es deneguen o estan en perill.

També ens preocupen profundament les notícies que les forces armades russes utilitzen la violència sexual contra les dones i els menors a Ucraïna com a arma de guerra. Estes accions constituixen crims de guerra i els seus autors han de ser portats davant la justícia. Continuarem col·laborant amb els nostres socis internacionals per a fer que Rússia pague per eixes atrocitats.

Per a reforçar la rendició de comptes a escala mundial, la UE acaba d'adoptar un paquet de sancions contra els autors d'actes de violència sexual i de gènere.

També hi ha bones notícies. La UE ha pres decisions històriques per a vetlar perquè les dones a la UE tinguen les mateixes oportunitats que els homes, per exemple, les seues noves normes sobre l'equilibri de gènere en els consells d'administració o sobre transparència salarial. També desitgem establir normes a escala de la UE per a lluitar contra la violència masclista i domèstica

Encara queda treball per fer. La igualtat real en matèria de drets continua sent un objectiu llunyà. La igualtat de gènere només s'aconseguirà el dia en què tots prenguem part en la seua promoció i defensa, a la UE i a tot el món».

 

 

T'interessa

Multimèdia

Twitter