Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere EL SECTOR AGROALIMENTARI MÉS ENLLÀ DE LA COMPETÈNCIA: HISTÒRIES DE COOPERACIÓ MEDITERRÀNIA”

EL SECTOR AGROALIMENTARI MÉS ENLLÀ DE LA COMPETÈNCIA: HISTÒRIES DE COOPERACIÓ MEDITERRÀNIA”

 

El Programa ENI CBC MED ha organitzat, juntament amb els Ministeris d'Afers exteriors i d'Hisenda d'Espanya i la Comunitat Valenciana, un Webinar sobre el sector Agroalimentari “Més enllà de la competència: Històries de Cooperació Mediterrània i debat sobre els principals reptes del sector”.

El Mediterrani es considera un punt crític del canvi climàtic: la regió s'està calfant un 20% més ràpid que la mitjana mundial amb greus conseqüències com l'augment de la desertificació, la degradació del sòl, la pèrdua de biodiversitat i l'escassetat de recursos hídrics. Estes amenaces estan posant en perill el sector agroalimentari, una indústria vital per a milions de persones i centenars de milers de xicotetes empreses en tota la regió mediterrània. La guerra a Ucraïna i les tensions relacionades en els mercats agrícoles mundials a causa de l'augment dels preus de les matèries primeres destaquen la importància estratègica d'aconseguir un sector agroalimentari resilient per a garantir la seguretat alimentària i l'assequibilitat dels aliments. Si bé el sector agroalimentari té el potencial de convertir-se en un pont entre les dues ribes del Mediterrani, la majoria de les parts interessades en el sector agroalimentari encara es veuen entre si principalment com a mers competidors.

L'esdeveniment serà una oportunitat per a fer un balanç dels resultats produïts per alguns dels projectes ENI CBC Med en curs i intercanviar idees sobre altres Projectes de Cooperació Mediterrània sobre Agroalimentació que podrien presentar-se a la primera convocatòria de propostes del Programa Interreg Next MED que es llançarà en 2023. De fet, els organitzadors de l'esdeveniment moderaran el Zoom Xat de l'esdeveniment per a fomentar este tipus d'intercanvi.

L'esdeveniment, en línia, tindrà lloc dimecres que ve 20 de juliol de 10.00 a 13.00.

Inscripcions

Agenda

Accés directament al Zoom Webinar. Podrà seguir l'esdeveniment en àrab, anglés, francés i espanyol.

Més informació

 

 

T'interessa

Multimèdia

Twitter