Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere ESCOLES AMBAIXADORES DEL PARLAMENT EUROPEU

ESCOLES AMBAIXADORES DEL PARLAMENT EUROPEU

La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu organitza, per huité any consecutiu, el programa educatiu “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu”, destinat a alumnat de centres d'ensenyament secundari i de formació professional (4t ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP).

El programa té per objecte estimular el coneixement d'Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular. No es tracta només d'ensenyar dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l'oportunitat d'experimentar la ciutadania europea.

Els centres que participen en el programa es comprometen al següent:

  • Assistir a una formació obligatòria a Madrid (amb totes les despeses cobertes pel Parlament Europeu) que se celebrarà a principis del curs 2022-23.
  • Mantindre un InfoPoint sobre el Parlament Europeu actualitzat en el seu centre educatiu en un lloc visible.
  • Treballar amb uns materials en línia proporcionats pel Parlament Europeu.
  • Realitzar activitats al llarg del curs relacionades amb la Unió Europea.
  • Celebrar el 9 de maig en el seu centre.

En el formulari s'inscriuran tots els centres escolars que desitgen incorporar-se al programa. Els centres que ara mateix siguen Escoles Ambaixadores no necessiten inscriure's per esta via. Els centres que ja hagen sigut Escoles Ambaixadores i van abandonar o van completar el programa no poden tornar a inscriure's. Entre els centres que s'inscriguen es realitzarà un procés de selecció. Per a triar els centres es tindran en compte la motivació, els recursos que es destinaran al programa, les activitats fetes sobre Europa, l'equilibri geogràfic, el tipus i entorn de centre, buscant un equilibri entre Comunitats Autònomes, zones urbanes i zones rurals. El nombre de places cada any és molt limitat.

La data límit de lliurament serà l'1 de juny de 2022 a les 18.00. Es donarà prioritat a les sol·licituds que es presenten abans en el temps.

Formulari d'inscripció

T'interessa

Multimèdia

Twitter