Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere MODERNITZACIÓ DE LES NORMES DEL PERMÍS DE CONDUIR

MODERNITZACIÓ DE LES NORMES DEL PERMÍS DE CONDUIR

La Comissió ha presentat propostes destinades a modernitzar les normes sobre els permisos de conducció, com ara introduir un permís de conducció digital vàlid en tota la UE i noves disposicions per a facilitar l'aplicació de les normes de trànsit a través de les fronteres.

La proposta sobre el permís de conducció modifica la legislació vigent de la UE i s'inspira en millors pràctiques ja en vigor en diversos Estats membres:

  • Un període de prova d'almenys dos anys per als conductors principiants després de superar la prova, i una norma de tolerància zero per a la conducció en estat d'embriaguesa.
  • Possibilitat que els joves facen les proves i comencen a conduir vehicles i camions acompanyats des dels 17 anys, per a adquirir experiència al volant.
  • Adaptació de la formació i les proves de conducció a fi de preparar millor als conductors per a la presència d'usuaris vulnerables en la carretera.
  • Una avaluació més específica de l'aptitud mèdica, tenint en compte els avanços en el tractament mèdic de malalties com la diabetis.

Per a simplificar el reconeixement dels permisos de conducció entre els Estats membres, la Comissió proposa introduir un permís de conducció digital, que serà el primer del món. Serà molt més fàcil substituir, renovar o canviar un permís de conducció, ja que tots els tràmits es faran en línia. De la mateixa forma, serà més fàcil per als ciutadans de tercers països amb normes de seguretat viària comparables canviar el seu permís de conducció per un de la UE.

T'interessa

Multimèdia

Twitter