Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere SALARIS MÍNIMS ADEQUATS PER ALS TREBALLADORS A LA UE

SALARIS MÍNIMS ADEQUATS PER ALS TREBALLADORS A LA UE

La Comissió acull amb satisfacció l'acord polític aconseguit entre el Parlament Europeu i els Estats membres de la UE relatiu a la Directiva sobre uns salaris mínims adequats, proposta per la Comissió a l'octubre de 2020.

Al començament del seu mandat, la presidenta de la Comissió, Von der Leyen, va prometre un instrument jurídic per a garantir que els treballadors de la UE tinguen un salari mínim just, i va reiterar el compromís en el seu primer discurs sobre l'estat de la Unió en 2020.

La Directiva establix un marc per a l'adequació dels salaris mínims legals, en el qual es promoga la negociació col·lectiva sobre la fixació de salaris i es millore l'accés efectiu dels treballadors a la protecció del salari mínim a la UE.

Uns salaris mínims adequats són importants per a reforçar la justícia social i recolzar una recuperació econòmica sostenible i integradora. La millora de les condicions de vida i de treball també beneficia a les empreses, a la societat i a l'economia en general, en impulsar la productivitat i la competitivitat.

Això es farà respectant plenament les tradicions i competències nacionals, així com l'autonomia dels interlocutors socials. A més, no exigix als Estats membres a introduir salaris mínims legals ni fixa cap quantia mínima comuna en tota la UE.

Els principals elements de la Directiva són els següents:

  • Un marc per a la fixació i actualització dels salaris mínims legals: els Estats membres amb salaris mínims legals hauran d'establir un marc de governança sòlid per a fixar i actualitzar els salaris mínims.
  • La promoció i facilitació de la negociació col·lectiva sobre salaris: la Directiva dona suport a la negociació col·lectiva en tots els Estats membres, ja que els països amb una gran cobertura de negociació col·lectiva tendixen a tindre una proporció menor de treballadors amb salaris baixos, menys desigualtat salarial i uns salaris més elevats. A més, la Directiva demana als Estats membres en els quals la cobertura de la negociació col·lectiva siga inferior al 80% que establisquen un pla d'acció per a promoure aquesta negociació col·lectiva.
  • La millora del seguiment i l'aplicació de la protecció del salari mínim: els Estats membres hauran de recopilar dades sobre la cobertura i adequació del salari mínim, i garantir que els treballadors puguen accedir a la resolució de litigis i tinguen dret a obtindre reparació. El compliment i l'aplicació efectiva són essencials perquè els treballadors es beneficien realment de l'accés a la protecció del salari mínim i per a promoure un marc competitiu basat en la innovació, la productivitat i el respecte de les normes socials.

T'interessa

Multimèdia

Twitter