Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere SETMANA D'EUROPA 2022

SETMANA D'EUROPA 2022

El 9 de maig commemorem el Dia d'Europa. Eixe dia, (el 9 de maig de 1950), Robert Schuman, ministre francés d'Afers exteriors, va pronunciar la famosa Declaració de Schuman en la qual es proposava la creació d'una Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA), per a posar en comú la producció de carbó i d'acer i que es convertiria en la base del procés de construcció europea.

Enguany, és el 72 aniversari de la Declaració de Schuman.

En 2022 conclou la Conferència sobre el futur d'Europa amb propostes per a la reforma i millora de la Unió Europea basades en les recomanacions dels Panells europeus de ciutadans, en les dels esdeveniments nacionals i en les contribucions sobre idees registrades en la plataforma digital i l'informe final de la qual es presentarà el dia 9 de maig.

És, a més, l'Any Europeu de la Joventut que posa el focus sobre la importància dels joves.

En el 2022, l'euro complix el seu 20é aniversari i el programa complix Erasmus 35 anys. Així mateix, és el 10é aniversari de la Iniciativa Ciutadana Europea que permet als ciutadans participar en la configuració de la Unió Europea sol·licitant a la Comissió Europea que propose noves lleis.

Com cada any, la Generalitat Valenciana organitza la Setmana d'Europa (del 7 al 14 de maig en 2022), amb una variada programació d'actes en col·laboració amb l'oficina Europe Direct Comunitat Valenciana i altres entitats.

 

DIÀLEG AMB JOVES SOBRE PAU, INCLUSIÓ, MEDI AMBIENT I DIGITALITZACIÓ

Centre del Carmen de Cultura Contemporània de València

9 de maig. 10:00h.

Si tens entre 18 i 30 anys i vols participar, apunta't escrivint a: diaeuropacv@gva.es

Joves i experts debatran sobre propostes i solucions a una Europa més digital, més inclusiva i més sostenible.

En la segona part de l'esdeveniment es realitzarà el lliurament de premis als guanyadors dels concursos de dibuix escolar “Pintem l’Europa que volem”, de fotografia “Europa a través dels teus ulls” i de microrelats “Construint els valors d’Europa” organitzats amb la finalitat de conscienciar als joves valencians sobre la importància i transcendència del procés de construcció d'Europa.

En col·laboració amb la Direcció General de Fons Europeus de la Conselleria d'Hisenda com a part de l'Any Europeu de la Joventut

 

TROBADA ENTRE JOVES DEL MEDITERRANI

Palacio de Comunicacions de València

9 de maig. 16.00 h.

Com veiem els europeus als nostres veïns mediterranis? I com ens veuen?

Què esperen de la Unió Europea els joves i dels països veïns? Com ha d'evolucionar la relació entre la UE i els seus veïns després del que hem vist a Ucraïna?

Trobada entre estudiants universitaris del mediterrani és una jornada que pretén donar veu els joves universitaris de països dels dos costats de la conca mediterrània perquè ells mateixos s'adonen dels reptes i problemes que tenen en comú.

El principal objectiu és generar consciència de regió, és a dir, que estos joves s'adonen que tots ells, encara que a priori semblen molt diferents, formen part d'un mateix col·lectiu i d'una mateixa realitat.

Programa

Vols participar i assistir?

En col·laboració amb ENI CBC MED i l'Antena del programa a València com a part de l'Any Europeu de la Joventut

 

 

CONCURS ESCOLAR “EL MEU CARTELL EUROPEU: PER UN FUTUR MÉS ECOLÒGIC, INCLUSIU I DIGITAL”

II edició del concurs escolar “El meu Cartell Europeu: per un futur més ecològic, inclusiu i digital” en el marc de l'Any Europeu de la Joventut.

Els estudiants de 5é de primària fins a 4t d'ESO de la Comunitat Valenciana podran dissenyar un cartell creatiu que incloga un eslògan original que reflectisca un dels temes de l'Any Europeu de la Joventut: fes-ho ecològic, fes-ho inclusiu, fes-ho digital.

Contribucions fins al 9 de maig

En col·laboració amb l'oficina Interact de València pertanyent a la Universitat de València (UV).

 

 

DIA D'EUROPA EN EL CENTRE SANT JOAN DE L'ASSOCIACIÓ APSA A ALACANT

10 de maig. 12:00h.

S'explicarà i es treballarà amb els usuaris del Centre Sant Joan de APSA, a través d'activitats adaptades a persones amb diverses capacitats, què és la Unió Europea, els seus símbols i com ens influeix en el nostre dia a dia.

L'Associació APSA és una ONGD que desenvolupa activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de persones amb diferents capacitats durant tot el seu cicle vital.

 

 

DIA D'EUROPA AMB L'ASSOCIACIÓ ADIS D'ORIHUELA, ALACANT EN EUROPE DIRECT COMUNITAT VALENCIANA

11 de maig. 10:00h.

Amb la finalitat d'acostar la Unió Europea i la seua acció a les persones amb diversitat funcional, s'organitza en la nostra oficina la visita d'un grup d'usuaris de l'Associació ADIS (d'Orihuela, Alacant) per a organitzar activitats i un diàleg adaptat sobre la Unió Europea, els seus símbols i com ens afecta. ADIS és una associació que centra el seu programa de desenvolupament personal i inserció social per a xiquets, joves i adults amb diversitat funcional

  1. Per a més informació sobre les accions, es pot consultar la nostra pàgina web o enviar un correu electrònic a europedirect_pre@gva.es

  1. El seguiment de les activitats pot realitzar-se a través de les nostres xarxes socials https://twitter.com/europedirectval

https://www.facebook.com/europedirectcomunitatvalenciana

https://www.instagram.com/europedirectcvalenciana/

  1. Les activitats en tota Espanya en la pàgina de la Representació de la Comissió Europea a Espanya: https://spain.representation.ec.europa.eu/dia-de-europa_es

T'interessa

Multimèdia

Twitter