Actualidad

Ves enrere SOLIDARITAT AMB UCRAÏNA

SOLIDARITAT AMB UCRAÏNA


 

 

En resposta als actes d'agressió de Rússia contra la integritat territorial d'Ucraïna, tant des de la Unió Europea com del Govern d'Espanya o des de la Generalitat Valenciana s'està oferint suport i ajuda al poble ucraïnés.

  LA Comissió Europea manté informació sobre el conflicte a través de la web Solidaritat de la UE amb Ucraïna des de la qual s'informa de la resposta de la UE a l'agressió de Rússia (solidaritat amb els quals fugen de la guerra, sancions a Rússia, ajuda humanitària a Ucraïna o el tema de la desinformació) també es pot visitar la web informació per a persones que fugen de la guerra a Ucraïna.

 


 El govern d'Espanya a través del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha publicat la guia Ucraïna Urgent per a informar els desplaçats ucraïnesos a Espanya sobre el dret de protecció temporal que els permetrà residir, treballar o estudiar a la UE durant un any prorrogable fins a tres anys sense haver de sol·licitar asil. (per a arribats a la Comunitat Valenciana que desitgen més informació en el telèfon 24h.  900221122)

 

 La Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el Govern d'Espanya, i a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica s'encarregarà d'organitzar la solidaritat valenciana, canalitzant els oferiments que es realitzen per part d'entitats locals, ONGs o particulars.

Així mateix, la Generalitat està coordinant un comboi d'ajuda humanitària de la mà del govern ucraïnés i del govern polonés per a fer el lliurament del material que els municipis, en coordinació amb la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies), recullen.

Enfront de l'arribada de persones refugiades d'Ucraïna, la Generalitat ha publicat uns formularis per a canalitzar les ofertes d'allotjament.

 

T'interessa

Multimèdia

Twitter