Actualidad

Ves enrere TARGETA EUROPEA DE DISCAPACITAT

TARGETA EUROPEA DE DISCAPACITAT

La Comissió Europea ha presentat una proposta legislativa que facilitarà l'accés al dret a la lliure circulació de les persones amb discapacitat, en garantir l'accés a condicions especials, tracte preferent i drets d'estacionament en igualtat de condicions quan visiten un altre Estat membre.

La proposta de la Comissió introduix una Targeta Europea de Discapacitat normalitzada i millora l'actual Targeta Europea d'Estacionament per a persones amb discapacitat. Totes dues targetes seran reconegudes en tota la UE.

Targeta Europea de Discapacitat

La Targeta Europea de Discapacitat servirà com a prova reconeguda de discapacitat en tota la UE i garantirà la igualtat d'accés a condicions especials i un tracte preferent en els serveis públics i privats, com el transport, els esdeveniments culturals, els museus, els centres esportius i d'oci i els parcs d'atraccions. Serà expedida per les autoritats nacionals competents i complementarà a les targetes o certificats nacionals existents.

Millora de la Targeta Europea d'Estacionament

Les millores proposades de l'actual Targeta Europea d'Estacionament permetran a les persones amb discapacitat accedir als mateixos drets d'estacionament disponibles en un altre Estat membre. Tindrà un format comú vinculant que substituirà a les targetes d'estacionament nacionals per a les persones amb discapacitat i serà reconeguda en tota la UE.

T'interessa

Multimèdia

Twitter