Portals

Nuevo logo ED

Actualidad

Ves enrere VIATJAR AMB ANIMALS DE COMPANYIA

VIATJAR AMB ANIMALS DE COMPANYIA

Si este estiu vas a viatjar a l'estranger i has pensat emportar-te la teua mascota, és necessari tindre una sèrie de consideracions abans d'eixir.

El compliment dels requisits sanitaris i d'identificació en els moviments de mascotes té com a fi evitar situacions que puguen suposar un risc sanitari greu tant per als animals com per a les persones.

Els viatges amb un màxim de fins a cinc mascotes, sense fins comercials i acompanyades dels seus amos dins i fora de la Unió Europea requerixen del compliment de certs requisits sanitaris i d'identificació dels animals.

En el cas de viatjar a països de fora de la UE, cal tindre en compte que la mascota haurà de complir amb els requisits del país a què es viatja, però a més cal complir amb les normes per a reingressar en l'espai europeu a la volta de les vacacions.

Amb caràcter general, per a no trobar problemes en la frontera al tornar, els animals hauran d'estar correctament identificats (microxip o tatuatge, si este és clarament llegible i realitzat abans del 3 de juliol de 2011) i anar acompanyats del passaport Europeu de Mascotes, en el que constarà la identificació i les vacunes vàlides

La Comissió Europea posa a disposició de qualsevol ciutadà que vaja a viatjar a països de la Unió Europea els enllaços a informació general sobre els requisits zoosanitaris aplicables a mascotes traslladades als Estats membres.

 

En el cas d'Espanya, la web del Ministeri d'Agricultura, Pesca i alimentació ens fa una clara diferenciació entre:

 

  • Gossos, gats i Furons
  • Aus
  • Altres espècies

i dins de cada una d'elles si viatja des d'Espanya a un país membre de la UE, a un país no membre o tornes a Espanya des d'un país membre de la UE, o un no membre.

 

També tens enllaços a normativa zoosanitària per a viatjar amb animals de companyia.

 

T'interessa

Multimèdia

Twitter