Portals

Nuevo logo ED

Next Generation EU

Next Generation EU

Edicions anteriors

_________________________________________________________________________________________________

 

 

 

NextGenerationEU és un instrument temporal concebut per a impulsar la recuperació i ajudar a reconstruir l'Europa posterior a la COVID-19. D'aquesta manera, es constitueix com el major paquet d'estímul mai finançat a Europa, amb total de 750.000 milions d'euros a preus corrents (1,8 bilions EUR a preus de 2018) que ajudaran a aconseguir una Europa més ecològica, més digital i més resilient.

Per tant, Next Generation EU no és únicament un pla de recuperació, sinó també una oportunitat única per a eixir més fortes de la pandèmia, transformar la nostra economia i crear oportunitats i treballs per a aqueixa Europa en la qual volem viure.

L'instrument central de l'Instrument Next Generation EU és el Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, que compta amb 672.500 milions d'euros en préstecs i subvencions disponibles per a donar suport a les reformes i inversions empreses pels països de la UE.

L'objectiu d'aquest Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència és mitigar l'impacte econòmic i social de la pandèmia de coronavirus i fer que les economies i societats europees siguen més sostenibles i resilients i estiguen millor preparades per als reptes i les oportunitats de les transicions ecològica i digital.

 

Qui pot beneficiar-se?

Empreses i pimes, centres d'investigació i formació, així com la societat civil en el seu conjunt podran beneficiar-se dels fons a través de les convocatòries que publiquen tant ministeris com Comunitats Autònomes i Entitats Locals, depenent de les seues competències.

 

Com incideixen els fons Next Generation a Espanya? 

El Govern d'Espanya va aprovar el passat 27 d'abril de 2021 el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Pla  Espanya Pot), eina primordial per al desenvolupament de part dels fons europeus de recuperació Next Generation, i que suposa un impuls econòmic de quasi 70.000 milions de euros per al període 2021-2026.

 

 

 

 

 

 

Els fons del Pla Espanya Pot, s'executaran fonamentalment a través de licitacions i convocatòries d'ajudes i subvencions, tant de l'Administració de l'Estat com de les Comunitats Autònomes.

Així mateix, està previst que s'incremente significativament l'ús de les eines de col·laboració públic-privada actualment existents.

Més informació:

Mapa interactiu de l'assignació de fons

Pàgina Web del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya

 

 

NGEU en la Comunitat Valenciana


 

Butlletí GVANEXT núm. 6 (setembre 2022)

Butlletí GVANEXT núm. 5 (juliol 2022) 

Butlletí GVANEXT núm. 4 (juny 2022)

Butlletí GVANEXT núm. 3 (maig 2022)

Butlletí GVANEXT núm. 2 (abril 2022)

  Butlletí GVANEXT núm. 1 (març 2022)

Subscripció

 

En la Comunitat Valenciana els fons s'articulen mitjançant l'aplicació de GVANEXT, la finalitat de la qual és aprofitar la recuperació i el creixement econòmic després de la pandèmia Covid-19 per a impulsar canvis estructurals que permeten modernitzar el conjunt del teixit productiu valencià i el sector públic.

Consulta les diferents convocatòries d'ajudes que s'han publicat per la Generalitat Valenciana.