SETMANA d'EUROPA

« Ves enrere

CERTIFICAT COVID DIGITAL DE LA UE JA EN LA COMUNITAT VALENCIANA

CERTIFICAT COVID DIGITAL DE LA UE JA EN LA COMUNITAT VALENCIANA

La Comissió Europea va llançar el passat 1 de juny, el certificat COVID digital de la UE, el principal objectiu del qual és el de mantindre la seguretat en els viatges durant este estiu.

La Comunitat Valenciana està expedint, des del passat 7 de juny, el certificat COVID Digital de la UE que, de manera gratuïta, en format digital o paper, amb codi QR, en castellà i anglés, és vàlid per a verificar de manera segura i respectuosa amb la privacitat dels ciutadans en les seues tres variants:

  1. El Certificat COVID Digital de vacunació permet acreditar que la persona ha rebut una o dues dosis d'una de les vacunes enfront de la COVID aprovades per la UE. La validesa d'este certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.
  1. El Certificat COVID Digital de recuperació acredita que la persona s'ha recuperat de la COVID després d'haver confirmat la seua malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Este certificat serà vàlid des de la finalització del període d'aïllament, dia 11 de la prova PCR positiva fins a 180 dies després.
  1. El Certificat COVID Digital de proves oferix l'acreditació que la persona disposa d'un resultat negatiu d'una prova diagnòstica de COVID, que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72 hores i la validesa de la prova d'antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar-se els resultats de les proves d'antígens, no és vàlida qualsevol tipus de prova, sinó que ha d'haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

 

En viatjar, el titular del Certificat COVID Digital de la UE deu, en principi, quedar exempt de les restriccions a la lliure circulació: els Estats membres hauran d'abstindre's d'imposar restriccions addicionals de viatge a les persones titulars d'un Certificat COVID Digital de la UE, llevat que estes restriccions siguen necessàries i proporcionades per a salvaguardar la salut pública.

En qualsevol cas, és important que totes les persones se cercioren dels requisits que cada país té per a viatjar.

 

 

 

.