SETMANA d'EUROPA

EL FUTUR DE LES ZONES RURALS

EL FUTUR DE LES ZONES RURALS

La necessitat de dissenyar una visió a llarg termini per a les zones rurals s'ha subratllat en les directrius polítiques de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

Per este motiu la Comissió Europea ha llançat una consulta pública que servirà com a base per a desenvolupar una estratègia a llarg termini per a les zones rurals d'Europa.

La consulta, oberta fins al 30 de novembre, pretén recopilar opinions sobre quines són les actuals oportunitats i reptes del món rural. També pretén definir les seues aspiracions per a 2040 i determinar de quines formes poden aconseguir-se.

A la Unió Europea, 96 milions de persones viuen en zones rurals, que ocupen el 45% del territori de la Unió Europea. Estes zones tenen un paper essencial que exercir en la transició cap a una Europa verda i sostenible. A més, la crisi de la COVID-19 podria provocar canvis significatius en la societat, dels quals podrien beneficiar-se les zones rurals. La consulta s'emmarca dins de la necessitat d'establir les bases d'una estratègia a llarg termini que atenga les peculiaritats, reptes i oportunitats d'estes zones.

La Comissió vol garantir una àmplia consulta i convida a tots els interessats en el futur de les zones rurals i els seus habitants a compartir les seues opinions.

Accedir a la consulta, oberta fins al 30 de novembre.