SETMANA d'EUROPA

« Ves enrere

LA COMISSIÓ DESEMBORSA A ESPANYA 3.370 MILIONS D'EUROS

LA COMISSIÓ DESEMBORSA A ESPANYA 3.370 MILIONS D'EUROS

La Comissió Europea ha desemborsat 14.137 milions d'euros a 12 Estats membres en el seté tram de l'ajuda financera amb càrrec a l'instrument SURE. Com a part de les operacions efectuades Espanya ha rebut 3.370 milions d'euros.

Estos préstecs de l'instrument SURE proporcionaran assistència als Estats membres per a fer front a l'augment sobtat de la despesa pública amb la finalitat de preservar l'ocupació després de la pandèmia de coronavirus. Més en concret, contribuiran a sufragar els seus costos relacionats directament amb el finançament dels règims nacionals de reducció del temps de treball i altres mesures similars adoptades en resposta a la pandèmia de coronavirus, incloses les destinades als treballadors per compte propi.

Amb este desemborsament de l'instrument SURE, la UE ha proporcionat quasi 90.000 milions d'euros en préstecs creuats. Tots els Estats membres de la UE que han sol·licitat beneficiar-se del règim han rebut una part o la totalitat de la quantitat sol·licitada. La visió general dels imports desemborsats fins hui està disponible en línia, igual que els imports totals per Estat membre.

En conjunt, dènou Estats membres de la UE rebran un total de 94.300 milions d'euros d'ajuda financera en el marc de SURE, prèvia aprovació pel Consell de la Unió Europea sobre la base d'una proposta de la Comissió. Els països encara poden presentar sol·licituds per a rebre ajuda financera en el marc de SURE, que compta amb una capacitat global de fins a 100.000 milions d'euros i està disponible fins a finals de 2022.