SETMANA d'EUROPA

« Ves enrere

LLUM VERDA A LA CONFERÈNCIA SOBRE EL FUTUR D'EUROPA

LLUM VERDA A LA CONFERÈNCIA SOBRE EL FUTUR D'EUROPA

El 10 de març s'ha produït la signatura de la Declaració Conjunta relativa a la Conferència sobre el Futur d'Europa. Això aplana el camí per a entaular una sèrie de debats i diàlegs que permetran als ciutadans de tots els racons del continent donar a conéixer les seues idees per a contribuir a configurar el futur d'Europa.

  • Què és la Conferència sobre el Futur d'Europa? La Conferència sobre el Futur d'Europa consisteix en una sèrie de debats i discussions protagonitzats pels ciutadans i ciutadanes que permetran a les persones de tota Europa compartir les seues idees i contribuir a configurar el nostre futur comú.

És la primera conferència d'aquest tipus: consisteix en un gran exercici democràtic paneuropeu que ofereix un nou fòrum públic per a un debat obert, inclusiu i transparent amb els ciutadans entorn d'una sèrie de prioritats i reptes clau.

  • En què consisteix aquesta Declaració conjunta? Aquesta Declaració ha establit les bases del que seran les futures accions, oferint una llista no exhaustiva de possibles temes com ara la salut, el canvi climàtic, la justícia social, la transformació digital, el paper de la UE en el món i la manera de reforçar els processos democràtics que regeixen la UE. Aquests temes han sigut seleccionats d'acord amb les prioritats de les institucions de la UE i les respostes obtingudes per la ciutadania a les consultes i enquestes d'opinió que s'han realitzat.
  • Què succeirà després de la signatura de la Declaració conjunta? La Conferència està sotmesa a l'autoritat de les tres institucions que dirigeixen la iniciativa, representades pels seus presidents, en qualitat de presidència conjunta. Prompte es crearà un Consell Executiu, que representarà per igual a les tres institucions i en el qual els parlaments nacionals tindran estatut d'observadors. El Comité Executiu supervisarà els treballs de la Conferència i prepararà les seues reunions plenàries, incloses les aportacions dels ciutadans i el seu seguiment.
  • Com està previst que es desenvolupe la Conferència? La Conferència es desenvoluparà en fòrums diversos, inclosos fòrums digitals, i també de manera presencial quan siga possible, respectant les normes en matèria de COVID. Una plataforma digital multilingüe interactiva permetrà als ciutadans i a les parts interessades presentar idees en línia i els ajudarà a participar en actes o a organitzar-los. Els debats de ciutadans organitzats a escala europea es retransmetran i totes les contribucions en línia es faran públiques. Es demana a la Conferència que arribe a conclusions per a aportar orientacions sobre el rumb futur d'Europa.

Europe Direct Comunitat Valenciana ha sigut designat centre (hub) per al desenvolupament de la Conferència per al Futur d'Europa a nivell local pel que continuarem informant sobre les novetats que es produïsquen entorn a la Conferència, tant en la nostra web com en les nostres xarxes socials alhora que animarem la participació. Segueix-nos!.

 

Enllaços d' interés: Pàgina web de la Conferència sobre el Futur d' Europa

                                 Declaracions de la presidenta Von der Leyen