SETMANA d'EUROPA

« Ves enrere

NOVES NORMES DE LA UE SOBRE DRETS D'AUTOR

NOVES NORMES DE LA UE SOBRE DRETS D'AUTOR

Este dilluns 7 de juny finalitza el termini perquè els Estats membres transposen al Dret nacional les noves normes de la UE en matèria de drets d'autor.

La nova Directiva sobre drets d'autor protegix la creativitat en l'era digital, aportant beneficis concrets als ciutadans, els sectors creatius, la premsa, els investigadors, els educadors i les institucions de patrimoni cultural de tota la UE.

Al mateix temps, la nova Directiva sobre programes de ràdio i televisió facilitarà als organismes de radiodifusió europeus la disponibilitat transfronterera de determinats programes en els seus serveis en línia.

Totes dues Directives, que van entrar en vigor al juny de 2019, tenen per objecte modernitzar les normes de la UE en matèria de drets d'autor i permetran als consumidors i creadors aprofitar al màxim el món digital, en el qual els serveis de transmissió de música, les plataformes de vídeo a la carta, la televisió per satèl·lit i la televisió pel protocol d'internet, els agregadors de notícies i les plataformes de continguts carregats pels usuaris s'han convertit en les principals vies d'accés a obres creatives i articles de premsa.

Les noves normes estimularan la creació i difusió de continguts de major valor i permetran més usos digitals en àmbits fonamentals de la societat, salvaguardant al mateix temps la llibertat d'expressió i altres drets fonamentals.

Preguntes i respostes - Noves normes de la UE sobre drets d'autor