SETMANA d'EUROPA

« Ves enrere

SETMANA de EUROPA

SETMANA de EUROPA

El 9 de maig commemorem el Dia d'Europa.

La data és l'aniversari de la declaració de Robert Schuman que va exposar la idea d'una nova forma de cooperació entre les nacions europees i que es considera l'inici de l'actual Unió Europea.

Celebrem este 9 maig amb diverses activitats al llarg de la Setmana d'Europa:

 

4 de maig 17h-18h

En línia

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) planteja esta jornada en el marc de la celebració de l'EU Green Week 2021, el lema de la qual és "Zero pollution" i suposa una oportunitat per a conéixer recursos educatius amb els quals treballar en propostes d'educació ambiental centrades en la contaminació atmosfèrica, emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, residus, salut, etc.

 

  • JORNADA DE CAPACITACIÓ. DRETS SOCIALS DE LA CIUTADANIA A ESPANYA I LA UNIÓ EUROPEA

5 de maig 11:30h

En línia

En col·laboració amb EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per Inclusió Social. Abordarà els «Drets socials de la Ciutadania a Espanya i la Unió Europea» des d'una perspectiva participativa de reconeixement de drets, anàlisis de vulneracions i mecanismes de defensa i amb l'objectiu de continuar avançant en favor de la Inclusió Social.

Informació, inscripció i connexió

 

  • COMMEMORACIÓ DE L'INSTITUT 9 DE MAIG

7 de maig 12h

Centre Cultural La Beneficència

 

  • CELEBRACIÓ DEL DIA D'EUROPA AMB ESCOLES AMBAIXADORES DEL PARLAMENT EUROPEU EN LA COMUNITAT VALENCIANA

7 de maig

  • SES Alpuente

Presencial

  • Col·legi Oratori Festiu d'Orihuela

12h En línia

Diverses activitats i xarrada sobre Dia d'Europa i Europa oportunitats de formació i ocupació

 

  • ACTE INSTITUCIONAL – CONCERT COMMEMORATIU DEL DIA D'EUROPA

9 maig 12.00 -13.30 h

Centre del Carme Cultura Contemporània (València)

Acte institucional de celebració del Dia d'Europa i presentació de Europe Direct Comunitat Valenciana en col·laboració amb Casa Mediterrani.

Concert Commemoratiu. El Ensemble de Casa Mediterrani, dirigit per Ignacio García-Vidal, interpretarà un repertori basat en una selecció de "L'Europa Galant", considerada la primera òpera-ballet de la Història. Composta per André Campra a París en 1697 el seu argument és un viatge a les nacions amoroses d'Europa.

 

10 de maig 16h

En línia

La Delegació d'ENI CBC Med per al Mediterrani Occidental, en col·laboració amb Europe Direct Comunitat Valenciana, han organitzat un debat en línia entre joves de totes dues ribes del Mediterrani amb l'objectiu de proposar idees per a la Conferència sobre el futur d'Europa.

L'esdeveniment, que es durà a terme en anglés, tindrà com a objectiu recollir les opinions dels joves sobre les seues prioritats per al futur, les seues expectatives cap a la Unió Europea i la seua visió sobre les relacions entre la Unió Europea i els seus veïns del sud en el context de la "Nova agenda per al Mediterrani" recentment aprovada pel Consell Europeu.