SETMANA d'EUROPA

Ves enrere SURE, 100.000 MILIONS D'EUROS EN NOVES AJUDES

SURE, 100.000 MILIONS D'EUROS EN NOVES AJUDES

El brot de coronavirus està posant a prova a Europa d'una forma impensable fa poques setmanes. La profunditat i amplitud d'esta crisi requerixen una resposta sense precedents, en termes d'escala, rapidesa i solidaritat.

En estos temps de greu crisi és primordial salvar vides i donar suport als mitjans de subsistència, motiu pel qual la Comissió ha proposat la creació d'un instrument de solidaritat de 100.000 milions d'euros, denominat SURE, per ajudar els treballadors a mantenir els seus ingressos i a les empreses, a mantenir-se. Així mateix, proposa reorientar tots els fons estructurals disponibles cap a la resposta al coronavirus.

Els agricultors i els pescadors també rebran ajudes, a l'igual que els més desfavorits. Totes estes mesures es basen en el pressupost actual de la UE i aprofitaran al màxim cada euro disponible.

En les últimes setmanes, la Comissió ha actuat per facilitar als Estats membres tota la flexibilitat que necessiten per donar suport financer als seus sistemes d'assistència sanitària, les seues empreses i els seus treballadors. Ha actuat per coordinar, accelerar i reforçar els esforços d'adquisició d'equips mèdics i ha dirigit el finançament de la recerca a l'obtenció d'una vacuna. Ha treballat sense descans per garantir que els béns i els treballadors transfronterers puguen seguir desplaçant-se en tota la UE, per mantenir els hospitals en funcionament, les fàbriques produint i les prestatgeries de les botigues aprovisionades. La Comissió ha donat suport i dóna suport a la repatriació a Europa de ciutadans de la UE, de les seues famílies i de residents de llarga durada des de tots els racons del món.

Al fer-ho, la Comissió està convençuda que l'única solució efectiva a la crisi a Europa és la cooperació, la flexibilitat i, sobretot, la solidaritat.