Visualització de contingut web

Xarxes Europees

 XARXES EUROPEES 

 

 

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ EUROPEA

 

El seu objectiu és posar a la disposició d'estudiants, professorat i personal investigador, la informació i documentació de les Institucions de la Unió Europea.

 

 

 

EURODESK

 

Xarxa europea que ofereix un servei integral d'informació i orientació als joves: difonent oportunitats sobre mobilitat europea per a l'aprenentatge. Localitza la teua oficina Eurodesk més pròxim ací.

 

Contacte Eurodesk en:

 

EURES

  El portal europeu de la mobilitat professional

 EURES AL SERVEF

Contacte EURES a la teua provincia

Alacant: eures_alicante@gva.es     965 900 392
València: eures_valencia@gva.es    961 271 924
Castelló: eures_castellon@gva.es   964 558 669

 

 

EUROGUIDANCE

Aquesta xarxa està especialment dirigida a orientadors ofereix informació sobre programes per a estudiar en un altre país de la Unió Europea: des de formació professional a màster, passant per educació secundària.

Les dades de contacte de Euroguidance són ací.

 

 

CENTRES NACIONALS EUROPASS

 

Els Centres Nacionals Europass, presents en més de 30 països, coordinen totes les activitats relacionades amb Europass als països participants. Són el primer lloc al qual ha d'acudir qualsevol persona o organització que desitge utilitzar Europass o informar-se sobre el seu funcionament. A Espanya gestionat per SEPIE

 

 

 

XARXA EUROPEA EMPRESARIAL

És la xarxa de Suport més àmplia a nivell mundial per a pimes amb ambicions internacionals. Més de 3000 experts de 600 organitzacions en 60 països donen suport a la xarxa.

Localitza el teu EEN més pròxim ací.

 

 

 

 

CENTRES EUROPEUS DEL CONSUMIDOR

Ofereixen informació, assistència i assessorament gratuït i personalitzat a consumidors nacionals que tenen problemes amb les transaccions realitzades en un altre país de la xarxa ECC-Net.

Contacte a Espanya: C/ Príncepe de Vergara, 54 (Madrid). Tel. 918 224 555 cec@consumo-inc.es

 

 

 

 

EURYDICE

 

Eurydice és una Xarxa de 43 unitats nacionals de 38 països participants en el Programa Erasmus+, dirigida a informar sobre l'organització i funcionament dels sistemes educatius a Europa.

Contacte de les unitats nacionals ací.

 

 

 

 

 

 

SOLVIT

 

Resolució de problemes causats per l'aplicació incorrecta de la legislació relativa al mercat interior per part d'autoritats públiques.

 

 

 

ENIC - NARIC

 

Reconeixement de qualificacions acadèmiques i homologació de títols universitaris.

Contacte a Espanya: Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, Passeig del Prado, 28 (Madrid). Tel. 915 065 593 naric@educacion.es

 

 

 

 

EUROPA CREATIVA

Programa marc de la Comissió Europea per a donar suport als sectors cultural i audiovisual.

Amb la finalitat de respondre a qüestions sobre el programa Europa Creativa i ajudar a cooperar amb organitzacions d'altres països, s'han instituït les Creative Europe Desks. Troba el teu Creative Europe Desk més pròxima ací.

 

 

 

 

EUROPA AMB ELS CIUTADANS

Programa de la UE per a finançar projectes que:

  • ajuden els ciutadans a comprendre la història, els valors i la diversitat de la UE
  • animen als ciutadans a participar i comprometre's amb la democràcia en tota la UE.

El Punt Europeu de Ciutadania és l'oficina encarregada de difondre informació i prestar assessorament a les organitzacions susceptibles de ser beneficiàries de les convocatòries d'ajudes del Programa "Europa amb els Ciutadans"

 

 

 

 

REPRESENTACIÓ A ESPANYA DE LA COMISSIÓ EUROPEA

 

La Comissió Europea compta amb una Representació a Espanya a Madrid i una oficina d'informació a Barcelona. Els seus objectius principals són acostar al ciutadà la Comissió Europea i oferir-li eines, documentació i informació sobre la seua activitat, així com atendre i informar els mitjans de comunicació, coordinar la xarxa de punts d'informació europea, dissenyar i posar en marxa campanyes de comunicació, a més d'elaborar una anàlisi política de la realitat del país.

 

 

OFICINA DEL PARLAMENT EUROPEU A ESPANYA

L'Oficina del Parlament Europeu a Espanya es troba a la disposició de tots els ciutadans que desitgen informació sobre aquesta institució i els eurodiputats espanyols. Té dues seus; una a Madrid i una altra a Barcelona.

 

Les seues principals funcions són, entre altres:

  • Organitzar esdeveniments per a donar a conéixer les seues decisions legislatives.
  • Treballar amb els mitjans de comunicació a Espanya.
  • Coordinar programes educatius.
  • Dur a terme activitats amb joves, entre altres col·lectius.