SETMANA d'EUROPA

Ves enrere UNA ESPANYOLA, GUANYADORA DEL PREMI UE A LES DONES INNOVADORES 2020

UNA ESPANYOLA, GUANYADORA DEL PREMI UE A LES DONES INNOVADORES 2020

Arancha Martínez, cofundadora i directora gerent de It Will Be, és una de les guanyadores de l'edició 2020 del Premi de la UE a les Dones Innovadores. Amb seu a Madrid, la seua empresa ajuda a combatre la pobresa a través de la innovació tecnològica, donant suport a dones i xiquets vulnerables.

Al costat de Arancha, són també mereixedores del premi:

  • Madiha Derouazi (Suïssa), fundadora i directora executiva de Amal Therapeutics, una empresa que desenvolupa vacunes terapèutiques contra el càncer.
  • Maria Fátima Lucas (Portugal), cofundadora i directora executiva de Zymvol Biomodeling, una empresa que desenvolupa enzims industrials dissenyats per ordinador mitjançant l'aplicació de models moleculars.

Les guanyadores, triades per un jurat d'especialistes independents, van ser presentades en les Jornades Europees d'Investigació i Innovació (que enguany es van celebrar íntegrament en línia). Les tres guanyadores rebran un premi en efectiu de 100.000 euros pels seus assoliments.

El premi «Innovadora emergent 2020», concedit a una innovadora excepcional de menys de 35 anys, ha sigut per a:

  • Josefien Groot (Països Baixos), cofundadora i directora general de Qlayers, empresa que desenvolupa microestructures per a augmentar l'eficiència de les turbines eòliques. Josefien Groot rebrà un premi en metàl·lic de 50.000 euros.

Altres tres dones, els perfils de les quals va valorar especialment el jurat, van rebre un «esment especial» pels seus assoliments. Es tracta de:

  • Cécile Real (França), cofundadora i directora tècnica de Endodiag, empresa que desenvolupa solucions de diagnòstic precoç per a l'endometriosi, una malaltia que afecta 180 milions de dones a tot el món.

I, en la categoria d'innovadores emergents, de:

  • Ailbhe Keane (Irlanda), fundadora i directora creativa de Izzy Wheels, empresa que fabrica embellidors de disseny per a cadires de rodes.
  • Rebecca Saive (Alemanya), cofundadora i directora tècnica d'ETC Solar, empresa que desenvolupa una eina d'impressió micrometálica en 3D per a millorar el rendiment de les cèl·lules de panells solars.