Portals

Nuevo logo ED

Nova Bauhaus europea

Nova Bauhaus europea

 

Què és?

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària, llançada en 2020 per la presidenta de la Comissió Europea en el seu discurs sobre l'Estat de la Unió. Convoca un espai de trobada per a recuperar i revisar pràctiques sostenibles, potenciar les pràctiques més inspiradores de hui i dissenyar maneres de viure futures. D'aquesta manera, se situa en la cruïlla entre art, cultura i ciència.

La iniciativa porta el Pacte Verd Europeu als llocs on vivim i crida a tots els europeus a un esforç col·lectiu per imaginar i construir un futur sostenible, inclusiu i bell per a la ment i per a l'ànima de tots, inspirat en el moviment iniciat en 1918 per Walter Gropius.

.

 

                                                                                         

                                                                              

    

El desenvolupament de la iniciativa s'ha estructurat en 3 fases:

  1. CO-DISSENY (de gener a juny de 2021)

En aquesta fase es comença a donar forma als principis de la Nova Bauhas Europea, suscitant i organitzant debats dels quals es va obtindre contribucions inspiradores.

  1. RESULTATS (de setembre 2021 a desembre 2022) FASE ACTUAL

Convocatòries projectes Bauhaus. Aquesta fase comença amb la preparació i posada en practica dels projectes pilot de la Nova Bauhaus Europea secundats per convocatòries de propostes específiques.

  1. DIFUSIÓ (gener de 2023 d'ara en avant)

En aquesta última fase es donaran a conéixer les bones idees en tota Europa i més enllà, amb la finalitat de crear contactes, compartir coneixements, determinar mètodes, solucions i posar-los a la disposició de les ciutats, les localitats, els dissenyadors…