Portals

Nuevo logo ED

Nova Bauhaus europea

Nova Bauhaus europea

 

Què és?

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària, llançada en 2020 per la presidenta de la Comissió Europea en el seu discurs sobre l'Estat de la Unió. Convoca un espai de trobada per a recuperar i revisar pràctiques sostenibles, potenciar les pràctiques més inspiradores de hui i dissenyar maneres de viure futures. D'aquesta manera, se situa en la cruïlla entre art, cultura i ciència.

La iniciativa porta el Pacte Verd Europeu als llocs on vivim i crida a tots els europeus a un esforç col·lectiu per imaginar i construir un futur sostenible, inclusiu i bell per a la ment i per a l'ànima de tots, inspirat en el moviment iniciat en 1918 per Walter Gropius.

.

 

                                                                                         

                                                                              

    

El desenvolupament de la iniciativa s'ha estructurat en 3 fases:

  1. CO-DISSENY (de gener a juny de 2021)

En aquesta fase es comença a donar forma als principis de la Nova Bauhas Europea, suscitant i organitzant debats dels quals es va obtindre contribucions inspiradores.

  1. RESULTATS (de setembre 2021 a desembre 2022)

Convocatòries projectes Bauhaus. Aquesta fase comença amb la preparació i posada en practica dels projectes pilot de la Nova Bauhaus Europea secundats per convocatòries de propostes específiques.

  1. DIFUSIÓ (gener de 2023 en avant)

En aquesta última fase es donaran a conéixer les bones idees en tota Europa i més enllà, amb la finalitat de crear contactes, compartir coneixements, determinar mètodes, solucions i posar-los a la disposició de les ciutats, les localitats, els dissenyadors…